Як тримає оборону «фортеця Бахмут» — Суспільне Вінниця розповів Володимир Затайдух

Як тримає оборону «фортеця Бахмут» — Суспільне Вінниця розповів Володимир Затайдух

3 січ. 2023

Щодня хтось із його команди виїжджає в передові зони, каже волонтер Володимир Затайдух. Днями він вже вп’яте відвідав Бахмут: везуть допомогу і цивільному населенню, і нашим захисникам. Що вражає у зоні інтенсивних боїв та як українські бійці тримають Бахмут — дивіться в інтерв’ю для Суспільне Вінниця. Відео розмови можна переглянути на сайті філії або у проєкті «Суспільне. Спротив»

Читайте також: Командувач ВМС, провідниця, військовий хірург — добірка інтерв’ю для «Суспільне. Спротив» у грудні

«Наша організація, ГО «Дорожній Контроль Вінниця»  об’єдналась з  БФ «Енергія Відродження» і з перших днів ми вибрали саме гарячі точки, адже більшість допомагає всім, а в гарячі точки їздять одиниці. А нашим військовим і людям, які опинились у пастці, потрібна допомога. Крім допомоги все-таки дуже важливе спілкування. Цього разу ми їхали сімома автомобілями (чотири буси, три автомобілі залишили військовим)   допомогу зібрали за один день», — розповідає Володимир Затайдух. 

Везуть індивідуальну допомогу, військові пишуть про свої потреби, а волонтери намагаються їх «закрити». Найчастіше це тепловізори, планшети, теплі речі, буржуйки, окопні свічки. Волонтер каже, що у гарячих точках його вражає настрій наших військових і дивують цивільні люди, які кажуть, що свої домівки не покинуть:  «куди ми, ми все життя жили тут, не можемо покинути дім, якщо нам тут судилося померти, то тут хочемо і померти».

У Бахмуті кожні 15 секунд (щонайбільше) вибухи, жорстокі бої, але місто тримається. Людей місцевих на вулиці не знайдете, всі у підвалах. Володимир впевнений, що ми переможемо і ділиться своїм баченням нашої перемоги.

«Для мене перемога України — це стовідсотково звільнена наша територія, включно з Кримом. Крим — це Україна, каже волонтер.  І обов’язкове притягнення всіх до відповідальності, бо зло не може бути не покаране».

У планах допомогти організувати кілька пунктів незламності у Бахмуті для цивільного населення та продовжувати возити допомогу в «гарячі точки».

Запис інтерв’ю шукайте за посиланням.

Читайте також: Рік попри все: Суспільне Мовлення у 2022 році

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: