Про визволення Херсонщини Суспільне Вінниця розповів солдат ЗСУ

Про визволення Херсонщини Суспільне Вінниця розповів солдат ЗСУ

5 гру. 2022

Солдат ЗСУ Сергій Герцун на війну пішов третього березня 2022 року. Каже, воює, аби його діти та рідні ніколи не жили, як раби під диктатурою росії.  Про звільнення Херсону та Чорнобаївки розповів в інтерв’ю Суспільне Вінниця. Відео можна переглянути на сайті філії або у проєкті «Суспільне. Спротив»

Читайте також: Телеканал Суспільне Новини — цілодобово про головне 

Про найважчі бої солдат згадує: «Невідомість, що робиться спереду, що ти залишався без питної води, без їжі, бо був відрізаний… Був такий момент, що я вже змирився з тим, що не виживу». Але Сергій Герцун точно знає чому він захищає свою країну, адже вдома воїна чекає родина.

«Мотивували діти, дружина, вдома всі, — каже військовослужбовець. —  Я знав, що мене чекали, що не можу їх підвести».

Місцеві зустрічали ЗСУ переважно радісно, у Чорнобаївці намагались пригостити, а у Херсоні вдячно приймали допомогу їжею від воїнів.

«З пайка, який нам видається, ми зекономили щось — макарони, тушонку тощо. Коли зайшли в Херсон, ми ці продукти роздавали. У Чорнобаївці було “бодріше” (люди мали їжу — ред.), була якась городина, вони нас пригощали. А в Херсоні пригощали ми», зазначає Сергій Герцун.

Що розповідали місцеві про життя в окупації, зрадників і репресії, як виглядає легендарний аеродром після обстрілів, про кавуни та мародерство росіян, чи були окупанти в Херсоні, коли туди зайшли ЗСУ та що буде перемогою у війні з росією — дивіться у відео.

Читайте також: «Тижні Сковороди на Суспільному» до 300-річчя філософа

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного*. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. 

Онлайн «Суспільне. Спротив» можна переглядати на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення, які на період спортивних трансляцій ретранслюють сигнал телеканалу Суспільне Новини,  і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах:

*На період трансляції Чемпіонату світу з футболу проєкт «Суспільне. Спротив» на місцевих телеканалах виходититиме за зміненим розкладом.