«Кримське питання» на Суспільне Вінниця: відповідальність росії за міжнародні злочини

«Кримське питання» на Суспільне Вінниця: відповідальність росії за міжнародні злочини

11 лис. 2022

12 листопада о 20:00 на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення* у токшоу «Кримське питання» ведуча проєкту Олеся Вакуленко поговорить з експертами про створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності рф за міжнародні злочини та агресію проти України.

Наприкінці вересня Україна представила тридцятьом державам-партнерам проєкт трибуналу щодо російського військового й політичного керівництва. Це буде новий міжнародний правовий механізм, який має допомогти покарати путіна та його оточення за напад на Україну та усі порушення міжнародного права. 

Читайте також: Межі толерантності в часи війни: цикл інтерв’ю з представниками нацспільнот та корінних народів

У жовтні Верховна Рада України ухвалила постанову про звернення до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, Євросоюзу, Ради Європи стосовно створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Крім того, Верховна Рада закликала ООН, парламенти та уряди її держав-членів, ЄС, Раду Європи об’єднати свої зусилля для надання повної підтримки щодо заснування спеціального міжнародного трибуналу  — через ухвалення відповідних нормативно-правових актів, співпрацю з майбутнім спеціальним міжнародним трибуналом, забезпечення його роботи людськими та фінансовими ресурсами.

За які саме злочини можна судити керівництво кремля, чому важливо покарати росію саме за агресію та чи буде після війни процес, подібний до Нюрнберзького трибуналу? Про це йтиметься у розмові зі спікерами проєкту: 

  • Олександром Павліченком, виконавчим директором Української Гельсінської спілки з прав людини;
  • Катериною Рашевською, юристкою ГО «Регіональний центр прав людини»;
  • Іваном Городиським, кандидатом юридичних наук, директором Центру Дністрянського;
  • Іриною Сєдовою, експерткою Кримської правозахисної групи. 

Дивіться онлайн «Кримське питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, а запис — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

Попередні випуски проєкту «Кримське питання» були про таке: 

Мета проєкту «Кримське питання», створеного регіональною командою Суспільного Мовлення — повернути Крим в інформаційну повістку України та світу. Вперше телеглядачі побачили його у лютому, проте через повномасштабне вторгнення проєкт довелося тимчасово призупинити. Над «Кримським питанням» працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

 

Крім Суспільне Донбас.