Воїн Арсен Дрида в інтерв’ю Суспільне Вінниця: «На нас буде рівнятися світ».

Воїн Арсен Дрида в інтерв’ю Суспільне Вінниця: «На нас буде рівнятися світ».

4 лис. 2022

«Рабів до раю не пускають» життєве кредо воїна підрозділу швидкого реагування Арсена Дриди. Про своє поранення, втрату побратимів, підтримку воїнів на передовій, цінності й життя в умовах війни він розповів в інтерв’ю Суспільне Вінниця. Відео можна переглянути на сайті філії та у проєкті «Суспільне. Спротив»

Читайте також: «Кримське питання» на Суспільному: статус кримськотатарського народу й самовизначення на території півострова

«Моєю мотивацією піти на фронт, як і для кожного адекватного українця, було бажання захищати свою рідну землю», каже Арсен Дрида. 

Воював на «нулі» і «мінус один». Так воїни називали свої позиції, з них найчастіше бійці повертались «трьохсотими» та «двохсотими». Про своє поранення згадує так: 

«Був стрілецький бій, артилерійський обстріл позиції, після чого ВОГи, працювали АГС,  а  після того, як по нашій позиції почав працювати прицільно танк, більшість з нас була виведена зі строю. Але дякую хлопцям, побратимам, Сергій нас врятував, слідкував за нами, стежив чи до нас не підступають вороги. І морпіхам дякую, які були на сусідніх позиціях. Прибігли, допомагали нам і відстрілюватись, і організували евакуацію з позиції».

Розповів Арсен Дрида і про свої відчуття та емоції:

«Багато хто розповідає, що страху немає. Це неправда він є. Це нормальне явище, і в здорової людини зі здоровим глуздом він є. В плані матеріальних цінностей вони зникають абсолютно, навіть не думаєш про це. Приємні емоції можуть викликати чергові перемоги».

Щодо мирного життя, наскільки можливо в умовах війни, воїн упевнений що воно має бути, але: «Хвилює, що є категорія людей, яка досі не розуміє, що у нас війна. Наприклад, мотоциклісти, БМПісти без вихлопа. Те, що вони роблять вночі біля лікарні (де лікуються поранені - ред.), коли проїжджає цей автомобіль чи мотоцикл  і пів лікарні вискакує на балкон,  люди з контузією повертаються до пережитого, не можуть заснути потім».

Попри все Арсен Дрида впевнений, що ми «побудуємо нову державу, відбудуємо і на нас буде рівнятися світ». 

Як зустрічали місцеві жителі, що розповідали про окупацію, про покинутих домашніх улюбленців та про весілля на фронті — дивіться у відео: 

Читайте також: 

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

У Вінницькій області це телеканал Суспільне Вінниця, Українське Радіо Вінниця та діджитал-платформи.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: