Дитяча академія Суспільного Мовлення запрошує на безкоштовний онлайн-курс «Медіадетективи: як створюються новини»

Дитяча академія Суспільного Мовлення запрошує на безкоштовний онлайн-курс «Медіадетективи: як створюються новини»

20 вер. 2022

24 вересня стартує онлайн-курс безкоштовних воркшопів для підлітків від Дитячої академії Суспільного Мовлення «Медіадетективи: як створюються новини». Реєстрація та деталі курсу за посиланням. Останній день для подання заявок — 23 вересня. 

Як думати критично та протистояти маніпуляціям, легко орієнтуватися в інформаційному просторі, перетворювати відео з телефону на справжній телевізійний сюжет — навчатиме учасників та учасниць журналіст, телеведучий міжрегіонального інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив», тренер DW Akademie Олександр Єльцов.

Читайте також: Суспільне оголосило переможницю Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2022

Курс складається з 5 воркшопів і розрахований на дітей 12–14 років. Заняття відбуватимуться щосуботи о 12:00 через Zoom. 

«Як журналісти Суспільного створюють новини, що таке журналістські стандарти й чому вони важливі, як перевіряти інформацію та відео, отримані з соцмереж, що таке діпфейки та як їх розпізнати, а також — як  створити справжній телевізійний сюжет — цьому навчаються учасники курсу», — анонсує Владислава Місна, менеджерка Дитячої академії Суспільного Мовлення.

Програма воркшопів «Медіадетективи: як створюються новини» за лінком для реєстрації.

Нагадаємо, безкоштовний курс від Дитячої академії Суспільного Мовлення «Медіадетективи: як створюються новини» вже відбувся офлайн у співпраці з Львівською обласною бібліотекою для дітей. Учасниками були підлітки, які вимушено переселилися до Львова через війну. Вони дізналися:

Дитяча академія Суспільного Мовлення (PMA Juniors) працює для дітей та підлітків, які цікавляться темою медіа. Головна мета проєкту — формувати високий рівень медіаграмотності в молоді. Дитяча академія допоможе реалізувати таланти, навчить критично оцінювати й аналізувати інформацію, яку дитина отримує зі ЗМІ, й покаже, як створювати якісний медіаконтент.

Проєкт створений за підтримки Суспільне Мовлення та DW Akademie на базі Public Media Academy — навчального центру Суспільного Мовника.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оперативні новини про Вінниччину — на платформах: