Як працює вінницька поліція під час війни — Іван Іщенко на Суспільне Вінниця

Як працює вінницька поліція під час війни — Іван Іщенко на Суспільне Вінниця

26 сер. 2022

Журналіст Суспільне Вінниця Олександр Василишин запитав у начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Івана Іщенка про забезпечення громадської безпеки в регіоні та спільну роботу силових структур області. Такі інтерв’ю команда готує для спецефіру міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив». Відео розмови також можна переглянути на сайті Вінницької філії Суспільного.

«Функції поліції Вінницької області не обмежуються під час воєнного стану кордонами регіону, — розповів начальник ГУ Нацполіції у Вінницькій області Іван Іщенко. Наші слідчі, криміналісти, вибухотехніки, бійці спецпідрозділу працюють на деокупованих територіях та в зоні бойових дій виконують бойові розпорядження. Слідчі та криміналісти спільно з працівниками поліції інших регіонів збирають докази збройної агресії рф».

Як працювала поліція після ракетних ударів по області та до розслідування яких злочинів долучаються спільно з колегами з інших силових структур?

«Спільно з СБУ ми затримали двох підозрюваних за статтею 332 Кримінального кодексу України. Вони підробляли довідки, що людина призовного віку, чоловік, навчається за кордоном, і це мало бути підставою для незаконного виїзду. Проведено низку заходів, їхня злочинна діяльність доведена, вони затримані і їм пред’явлена підозра», — коментує начальник ГУ Нацполіції у Вінницькій області Іван Іщенко.

Як змінилась робота поліції під час війни, які злочини скоюють в області, як контролють дотримання комендантської години та перевіряють повідомлення про замінування, як працюють поліцейські офіцери громади — дивіться у відео.

Читайте також: Молодіжний Чемпіонат світу з футболу серед жінок — вирішальні поєдинки на Суспільне Вінниця

Нагадаємо, міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» можна дивитись в телеефірі на  регіональних телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Вінниця, щобудня з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00. З 24 серпня проєкт транслюють і вдень — з 12:00 до 16:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

У Вінницькій області це телеканал Суспільне Вінниця, Українське Радіо Вінниця та діджитал-платформи.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця шукайте на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах:

Також телетрансляцію регіонального каналу Суспільне Вінниця можна дивитись онлайн на сайті філії.