Територіальна оборона: «Кожен розуміє, що має робити» — Суспільне Вінниця

Територіальна оборона: «Кожен розуміє, що має робити» — Суспільне Вінниця

19 сер. 2022

Журналістка Суспільне Вінниця Ельвіра Бондаренко запитала молодшого сержанта, заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення окремої бригади Cил територіальної оборони Вінниччини Богдана Галайка про завдання, мотивацію та навчання підрозділів. Відео розмови можна переглянути на сайті Вінницької філії Суспільного.

«Багато людей прийшли з мотивацією захищати рідну домівку, нашу державу від російського агресора,  — каже Богдан ГалайкоКожен розуміє, що має тут робити, які завдання можуть стояти в перспективі, які завдання виконують хлопці у зоні бойових дій».

Також Богдан Галайко розповів коли почалося формування Сил територіальної оборони і які підрозділи входять до їх складу.

«Сили територіальної оборони почали розгортатися у січні. Є дві складові: Сили територіальної оборони Збройних Сил України, як воєнізовані військові формування, що підпорядковуються головнокомандувачу ЗСУ через командувача Сил ТРО, а також добровольчі формування територіальних громад. На початку війни у кожній громаді, ледь не на кожній вулиці був свій блокпост, свої активісти. Саме ці добровольці сьогодні формують добровольчі формування тергромад. Зараз вони більше систематизовані та укомплектовані», — пояснює молодший сержант Галайко.

Як історик, Богдан Галайко звернув увагу на важливість знання і розуміння подій та особистостей, які  виборювали незалежність України століттями і зазначив, що нині боротьба триває на багатьох фронтах, зокрема інформаційному.

«Надзвичайно важливо дотримуватись інформаційної гігієни, — наголошує він. — Я б усіх закликав думати, що ми пишемо, особливо в соціальних мережах, в публічному просторі. Не називати військових частин, їхніх командирів, не називати місця дислокації підрозділів аби убезпечити наших хлопців від додаткових ударів».

Про навчання, самоосвіту, бойову і домедичну підготовку Сил ТРО дивіться  у відео.

Нагадаємо, інтерв’ю філій Суспільного можна дивитись у міжрегіональному проєкті «Суспільне. Спротив» в телеефірі на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Вінниця, щобудня вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 21:00. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

У Вінницькій області це телеканал Суспільне Вінниця, Українське Радіо Вінниця та діджитал-платформи.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: