«Ми платимо високу ціну, але йдемо до перемоги», — Віта Приймак в інтерв’ю Суспільне Вінниця

«Ми платимо високу ціну, але йдемо до перемоги», — Віта Приймак в інтерв’ю Суспільне Вінниця

15 сер. 2022

Авторка проєкту «Покоління. Паралелі», переможця конкурсу «Створюй із Суспільним», Віта Приймак розповіла журналістці Суспільне Вінниця Ользі Ціпсановій про те, як захищають Україну зараз герої й актори її проєкту, як працює сучасне запілля та чому важливо кожному долучитись до допомоги воїнам, переселенцям, друзям. Відео розмови можна переглянути на сайті Вінницької філії Суспільного.

«Сьогодні про Україну знає весь світ, нам допомагає весь світ. Важко, як і тоді (за часів УНР — ред.). Ми платимо високу ціну, але йдемо до перемоги», — впевнена Віта Приймак.

У перші дні широкомасштабного вторгнення росії, батько Віти пішов добровольцем на фронт. Разом з ним тисячі простих селян замість обробітку своїх полів — риють окопи, зі зброєю захищають свій дім. «Наші дядьки», — називає їх Віта. Саме для них вона збирала першу допомогу.

«Я написала допис, що потрібна допомога “нашим дядькам”. І я її назбирала за перших 15 хвилин, — розповідає Віта Приймак. —  А люди скидають-скидають, я вже написала, що досить. Люди хочуть допомогти і все одно надсилали… Потім збирали медикаменти для татової частини».

Віта і її родина допомагає де може: вирізає деталі для аптечок на лазерному станку, організувала аукціон авторських прикрас, відвідує поранених бійців.

«Ми розуміємо, що їм потрібна увага і вдячність. Коли я приїхала додому (після першого візиту до поранених ред.), я десь добу мовчала. Мені не хотілось ні з ким говорити», згадує вона.

Що таке сучасне запілля і як рідне село допомагає своїм воїнам дивіться у відео:

Нагадаємо, інтерв’ю філій Суспільного також можна дивитись у міжрегіональному марафоні «Суспільне. Спротив» в телеефірі на  регіональних телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Вінниця, щобудня вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 21:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

У Вінницькій області це телеканал Суспільне Вінниця, Українське Радіо Вінниця та діджитал-платформи.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця шукайте на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах:

Також телетрансляцію регіонального каналу Суспільне Вінниця можна дивитись онлайн на сайті філії.