Академія Суспільного Мовлення оголошує відбір на тренінги з безпеки

Академія Суспільного Мовлення оголошує відбір на тренінги з безпеки

9 сер. 2022

Академія Суспільного Мовлення спільно з Представництвом «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні за підтримки Федеративної Республіки Німеччина оголошує відбір для журналістів на тренінги з безпеки та роботи у ворожому середовищі, що заплановані на 17-19 серпня або 2-4 вересня у Львові. Дату тренінгу можна обрати в анкеті.

У програмі: особливості роботи під час війни та головні правила журналістської роботи у ворожому середовищі, домедична допомога з симуляцією небезпечних для життя ситуацій. 

«В межах повномасштабної війни, яка триває в Україні, журналісти стають повноцінними учасниками бойових дій, адже не лише висвітлюють наслідки обстрілів у себе в регіоні, а й часто їдуть знімати бойові дії в регіони на межі зіткнення. Ми вже провели кілька таких тренінгів для журналістів Суспільного. Наразі спільно з нашими партнерами, "Фондом Фрідріха Науманна за свободу", вирішено розширити групу і запросити до участі не лише працівників Суспільного, а й представників інших українських ЗМІ. Маємо по 8 місць на кожну групу, до участі плануємо запросити журналістів, які вже висвітлюють бойові дії або планують такі поїздки. Також працюємо над тим, щоб проводити такі тренінги надалі», — зазначає Ярослава Камінська, кураторка навчальних програм Академії Суспільного Мовлення.

Це вже п’ятий подібний тренінг, організований Суспільним. До участі запрошують журналістів інших ЗМІ з усієї України. Для відбору треба заповнити коротку анкету до 18:00 14 серпня. Проживання, навчання та харчування (сніданки в готелі, а також обіди й кава-брейки під час тренінгів) коштом організаторів. Проїзд до Львова — коштом учасників.

Читайте також: Підготовка до небезпечної зйомки та домедична допомога — тренінг від Академії Суспільного Мовлення

Група формується наполовину з журналістів Суспільного, яких обирає генпродюсер новин відповідно до запитів філій, а наполовину з журналістів, яких оберемо на відкритому відборі.

При відборі перевагу надаємо учасникам, що представляють інші ЗМІ й працюють в зоні бойових дій та/або планують такі поїздки.

Нагадаємо, Академія Суспільного Мовлення — навчальний центр, створений під егідою Суспільного мовника України. Реалізовує навчальні програми за участі тренерів європейських медіашкіл та міжнародних організацій, таких як Deutsche Welle Akademie, BBC Media Action, CFI, IREX, UN Women, Council of Europe Office in Ukraine, а також українських медіатренерів. Проводить семінари і тренінги для журналістів та медіаменеджерів, організовує навчальні тури до європейських суспільних мовників та суспільних мовників США, стратегічні та фасилітаційні сесії, консультації європейських медіаекспертів тощо. Має хаби в Києві та Одесі.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.