«Треба допомагати, бо це життя наших захисників», — Денис Романовський у марафоні  «Суспільне. Спротив»

«Треба допомагати, бо це життя наших захисників», — Денис Романовський у марафоні «Суспільне. Спротив»

20 лип. 2022

Вінницький волонтер Денис Романовський купує і ремонтує авто для бійців. Розмову з ним записав журналіст Суспільне Вінниця для міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив». Також її можна переглянути на сайті Вінницької філії Суспільного.

Денис Романовський має порушення зору, але це не заважає йому бути  волонтером з початку російсько-української війни, з 2014 року. Наразі чоловік здійснив більше сотні виїздів на фронт, разом з командою шукає, купує і переобладнує всім необхідним автівки для військових. Каже, активно включитись у роботу після широкомасштабного вторгнення росії допомогли давні волонтерські зв’язки. Вже 28 лютого на передову відправили перший потрібний вантаж.

Зараз збирають запити від військових, шукають або виготовляють потрібне і везуть на схід. Знають, що «Волонтери не можуть перекрити всі потреби, але є такі задачі, які потрібні “на позавчора”. Треба допомагати, бо це життя наших захисників».

Щодо ризиків у поїздках волонтер зазначає, що команда усвідомлює їх і дотримується правил безпеки.

«Ми бережемось, як є загроза — хлопці зустрічають, попереджають про небезпеки, можуть прикрити. Наше завдання доставити, щоб все працювало», — говорить Денис Романовський.

В мирні угоди з росіянами не вірить, бо історія показує, що це нереально: «Не вірю, що з ними про щось можна домовитись. Треба відстояти своє». Тому  чоловік має намір волонтерити до перемоги.

Нагадаємо, міжрегіональний марафон «Суспільне. Спротив» виходить щобудня вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 21:00 на регіональних телеканалах Суспільного. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні поради, як виживати та жити під час війни. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

У Вінницькій області це телеканал Суспільне Вінниця, Українське Радіо Вінниця та діджитал-платформи.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: