Телепрем`єра проєкту «Ми з України» — у міжрегіональному марафоні «Суспільне. Спротив»

Телепрем`єра проєкту «Ми з України» — у міжрегіональному марафоні «Суспільне. Спротив»

27 тра. 2022

У понеділок, 30 травня, о 7:45 на всіх регіональних телеканалах Суспільного Мовлення в межах марафону «Суспільне. Спротив» покажуть першу серію проєкту «Ми з України». Це соціально-культурний проєкт про життя та діяльність митців в умовах війни, створений мистецьким об’єднанням «ПЛАЙ». Суспільне Вінниця підтримує  проєкт на правах інформаційного партнера.

 «Зараз всі ми маємо одне завдання і одну мрію  це перемога вільної України. Кожен робить свій внесок у цю перемогу. Ми виступаємо одним фронтом військові, волонтери, митці, журналісти, фермери, технарі, промисловці, студенти. Маємо підтримувати одне одного, розповідає продюсер Суспільне Вінниця Віктор Мозалевський. Тому ми охоче прийняли пропозицію наших давніх друзів про інформаційне партнерство. Тепер Суспільне покаже їхню роботу всій Україні».

Читайте також: Новини та марафон «Суспільне. Спротив» на телеканалі Суспільне Вінниця виходитимуть у прайм-тайм

Першу серію проєкту знімали в перші тижні війни у Вінниці, Чернівцях, Харкові, Хмельницькому й Бакоті. Її героями стали Катерина Калитко, Сергій Жадан, Павло Нечитайло, Олександр Буліч (Саша Буль) та Костянтин Пархоменко

Вони діляться спогадами про початок широкомасштабної агресії росії та своїми думками про становлення України і місце кожного у цьому русі. 

«Мистецьке об’єднання "Плай" у партнерстві з Respublica fest в перші тижні війни ініціювали медіапроєкт документування історій та подій в яких опинились українські митці та менеджери культури, зазначає одна з авторів ідеї проєкту Олександра Венславовська. Нам важливо, щоб Культурний фронт діяв. Митці залишились в Україні і продовжили боротьбу за нашу українську ідентичність».

Автори ідеї «Ми з України» 一 Олександра Венславовська, Володимир Подолян, Андрій Зоїн.  Оператори 一 Микола Геркалюк, Марина Сербінович, Олександр Кохан. Режисер монтажу 一 Євген Горун. 

Проєкт підтримує Німецький культурний центр «Ґете-Інститут».

Відео можна також дивитись на Youtube.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

Суспільний мовник на Вінниччині — це телеканал Суспільне Вінниця  та Українське Радіо Вінниця, а також діджитал-платформи:

 

Кавер - Євген Горун