Українськомовне інформаційне радіо запрацювало у Бельгії

Українськомовне інформаційне радіо запрацювало у Бельгії

23 бер. 2022

Бельгійський суспільний мовник RTBF — Radio Télévision Belge Francophone — запустив інформаційне радіо для українців, які через російську агресію були вимушені тимчасово переїхати в Бельгію.

Читайте також: У Болгарії організують благодійний концерт на підтримку України

На створеному радіо RTBF Ukraine-Україна (доступне в DAB+ і потоковому (веб- та радіоплеєрі) транслюватимуть аудіопосібник, який допоможе тимчасовим переселенцям з України зрозуміти Бельгію зсередини чи вирішити практичні завдання, зокрема як знайти житло, що робити у разі хвороби, де знайти школу для своєї дитини або як зустрітися з українською спільнотою тощо.

«Це буде радіо, яке 100% мовитиме українською мовою. Ідея насправді полягає в тому, щоб надати інформаційні послуги українському населенню, якому важко отримати інформацію», — зазначив міжнародний редактор редакції RTBF Мехді Хельфат.

У створенні українськомовного аудіоконтенту Бельгійському суспільному мовнику допомагає 25-річний українець Михайло, який тривалий час проживав у Бельгії: «Коли я приїхав до Брюсселя, я спілкувався з багатьма українцями, і вони мене багато про що запитували. Тоді я зрозумів, що потрібно пояснити, як можна знайти інформацію, співпрацюючи з редакцією RTBF».

Окрім аудіоциклу, статті з практичними порадами українською мовою щоденно публікуватимуть на вебсторінці RTBF Україна та на створеному Telegram-каналі RTBF Ukraine.

«Як суспільне медіа, в нашій ДНК — бути зв’язком між усіма. Для нас було важливим якнайскоріше створити простір, де корисна інформація була б доступною українською мовою. Аудіо та діджитал — це надзвичайні інструменти для цього. Більше, ніж будь-коли світ вимагає від нас бути гнучкими для виконання наших місій», — пояснює Жан-Поль Філіппо, генеральний адміністратор RTBF.

Суспільний мовник продовжує спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом, що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

Усі канали Суспільного радіо слухайте в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. З 13 березня в мобільному застосунку «Дія» стала доступною функція «Дія Радіо». Відтепер можна безоплатно та цілодобово слухати ефір Українського Радіо у мобільних телефонах.

Нагадаємо, з 17 березня щобудня з 19:00 до 23:00 в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив» — 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.