Григорій Сиротюк провів тренінг для ведучих UA: ВІННИЦЯ

Григорій Сиротюк провів тренінг для ведучих UA: ВІННИЦЯ

12 бер. 2019

Минулого тижня актор та режисер Вінницького обласного музично-драматичного театру імені М. Садовського Григорій Сиротюк провів тренінг з розвитку внутрішньої свободи для ведучих UA: ВІННИЦЯ. На занятті говорили про вміння сконцентруватися, правильно підготувати своє тіло, артикуляційний апарат, розслабити м’язи обличчя та налаштуватися на роботу.


«Для журналістів, що працюють у кадрі, важливо мати бездоганну дикцію, правильно використовувати голосові дані, володіти технікою дихання — адже це складові, які формують образ ведучого, - розказує лінійна продюсерка телебачення UA: ВІННИЦЯ Світлана Бусілкова, - наразі у нашій філії працює багато молоді, вони тільки починають свій телевізійний шлях, тому такі тренінги є важливими для професійної реалізації».


Тетяна Щегловська у 2018 прийшла у колектив Суспільного Вінниччини одразу після отримання диплома журналіста. За словами дівчини, теоретичні знання отримані у виші мають бути підтверджені практичними навичками, це дозволяє уникнути помилок у ефірі.
«Отримала позитивні враження від майстер-класу режисера театру, - каже Тетяна Щегловська, ведуча ранкової програми, - навчилася цікавих методів швидкого відпочинку та способів зняти напругу перед ефіром. Крім того, дізналася причини проблем із диханням під час начитування і зрозуміла, як їх подолати. Корисними також були поради, як виявити і зняти «зажими». Із задоволенням використаю деякі поради на практиці та вдосконалюватиму отримані навички».


Григорій Сиротюк упевнений, що акторська складова та вміння володіти собою є невіддільною частиною майстерності телеведучого, а комплекс спеціальних вправ допоможе подолати дискомфорт та налаштуватися на роботу навіть в екстремальних умовах.
«Лише регулярна робота над собою гарантує успіх та професійне зростання», — наголосив актор та режисер під час тренінгу.
Продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський зазначає: «Навчання є кроком для покращення контенту. Лише у березні буде проведено чотири етапи тренінгів для працівників Суспільного, з метою створення уніфікованих вимог до якості контенту та формування єдиних стандартів якості роботи. У цих зустрічах візьмуть участь редактори ранкового та вечірнього мовлення, новин і радіо. Однак, ми не обмежуємось загальними тренінгами, проводимо навчання і на базі філії. Цього року першим був майстер-клас із акторської майстерності, плануємо продовжувати подібні зустрічі і надалі».