«Вся країна»: Артем Михайлов розповів Українському радіо про участь у Революції Гідності

«Вся країна»: Артем Михайлов розповів Українському радіо про участь у Революції Гідності

18 лют. 2022

18 лютого у проєкті «Вся країна» на Українському радіо учасник Революції Гідності, сотник Вінницької сотні Артем Михайлов розказав про те, як Майдан змінив його життя. У вінницькій студії Суспільного радіо працювала журналістка Юлія Шипунова, у Києві розмову модерувала Ольга Молоцька.

«Події зими, яка змінила країну потрібно пам’ятати. Адже якби не Майдан, України б вже не було. Це тест на гідність. І для нас його проходження ще не завершено», каже редакторка Українського радіо Вінниці Юлія Шипунова.

Під час ефіру згадали події Революції Гідності у Києві та у Вінниці. Артем Михайлов розповів про організацію вінницької сотні на Майдані й події, що змінили країну.

За словами Артема, у ті дні в Києві на Майдані перебувало близько 2,5 тисяч вінничан, і багато хто приїздив на кілька днів, використовуючи кожну можливість. Був високий рівень самоорганізації й розуміння свого перебування у вирі подій. Опісля чимало пішло воювати,  виникло багато волонтерських ініціатив, а зараз в учасників Революції Гідності  «є гнів, бо досі не покарано тих, хто вбивав людей, не проведено детального розслідування». Проте Артем Михайлов упевнений, що Майдан став пунктом відліку для зміни українського суспільства і тепер ми почали відстоювати свою українську ідентичність.

Запис ефіру можна послухати за посиланням.

Нагадаємо, Українське радіо Вінниця — частина Суспільного мовлення Вінницької області. Разом із регіональним телеканалом UA: ВІННИЦЯ та загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: