Історії та люди, що надихають, — підсумки 2021-го у проєкті «Ранок на Суспільному»

Історії та люди, що надихають, — підсумки 2021-го у проєкті «Ранок на Суспільному»

30 гру. 2021

31 грудня на регіональних телеканалах Суспільного вийде особливий випуск міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному», де команда ранкового шоу підсумує 2021 рік. Спеціальні кореспонденти програми в кожному регіоні згадають, чим жили міста України упродовж цього року, познайомлять глядачів із жителями країни, які своїми вчинками, працею та наполегливістю надихають інших. 

Читайте також: Переможці відбору «Створюй із Суспільним»: які проєкти втілять у 2022-му

Перші в Україні трансплантації легень для дорослого та серця для дитини, які провели львівські медики, історичне сходження українських альпіністів на вершину азійської гори Аннапурни III 7555 метрів заввишки, історії людей та команд-рекордсменів і тих, хто долає стереотипи, — це й чимало іншого телеглядачі Суспільного побачать у підсумковому ефірі «Ранку на Суспільному». Ведучі проєкту Олександр Єльцов і Альбіна Підгірняк по черзі надаватимуть ефірне слово колегам з усіх обласних центрів України. 

Вінницька кореспондентка Ольга Ціпсанова розкаже про всесвітньовідомий «Щедрик» Леонтовича. 

Вперше на сцені «Щедрик» прозвучав 25 грудня 1916 року у Києві у виконанні хору Олександра Кошиці. Зачарований піснею Симон Петлюра відправив хор у світове турне, зокрема у  Нью-Йорк. Там композицію почув  американець із українським корінням і створив «Carol of the Bells».  Тепер її можна почути  у кіно, у  Вінниці «Щедрика» тричі на день грає годинник на головній вежі міста. 

Виконання щедрівки цього літа у Тульчині, на батьківщині композитора Леонтовича, стало наймасовішим і увійшло у Книгу рекордів України. ЇЇ одночасно заспівали три з половиною тисячі людей.

«Хочемо згадати всі разом, яким насправді неймовірним на події був цей рік. Скільки важливих подій ми прожили всією Україною. І найголовніше те, що за кожною з них стоїть конкретна людина. Саме їй прийшла ідея здійснити нездійснене, або зробити те, про що говорить вся країна, — розповідає шеф-редакторка «Ранку на Суспільному» Наталка Волянюк. — Наші спецкореспонденти покажуть історії року з кожного регіону України. І нам є ким надихатися й чим пишатися! Розпочніть ранок 31 грудня з нами — ви зарядитесь на весь рік!»

З 1 до 9 січня команда проєкту йде у відпустку, а в ефірі на глядачів «Ранку на Суспільному» щобудня чекатимуть дайджести з найцікавішими сюжетами та рубриками 2021 року.

Дивитися міжрегіональне шоу «Ранок на Суспільному» можна на усіх регіональних телеканалах щобудня з 6:30 до 9:00. Онлайн — на сайтах філій. Найцікавіше відео зі студії проєкту — на ютуб-каналі Суспільне Країна.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і Українське радіо Вінниця. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: