«Вінницькі фасади» — подкаст про «сіру» архітектуру від Суспільне Вінниця

«Вінницькі фасади» — подкаст про «сіру» архітектуру від Суспільне Вінниця

29 гру. 2021

Діджитал-команда Суспільне Вінниця підготувала серію подкастів «Вінницькі фасади». У тематичному циклі  — розповіді про архітектурні пам’ятки, що зараз перебувають у занедбаному стані або на етапі реконструкції.

«Попри свою архітектурну цінність, вони залишаються сірою плямою. Хоча й розташовані у середмісті. Вибиті шибки, облуплені фасади, стіни у графіті. Перекриття давно зогнили та обвалилися. Замість прийомів, ділових зустрічей чи світських бесід тут свище вітер, — розповідає шеф-редакторка новин Суспільне Вінниця Ірина Вдовиченко. — Чи можна будинкам повернути колишню красу та оздобу? Що можна розмістити у цих стінах? Як перетворити закинутий будинок у привабливий та креативний простір? Відповіді на ці питання журналістка Олена Карбівська та ведуча Ольга Орел шукають разом з істориками, урбаністами та архітекторами». 

У епізодах подкасту йтиметься про невідомі сторінки історії, цікаві факти з життя власників будинків та легенди. Слухачі  дізнаються  чому концертний зал «Радуга», Літній Театр та зала на Театральній, 15  розташовані приблизно на одній лінії. Почують історію царського казначейства, яке невдовзі стане туристичним хабом Вінниці та плани перетворення садиби Львовича у «Музей Вінниці». А ще автори подкастів з’ясовуватимуть чи не втратять містяни один з найбільших широкоформатних кінотеатрів і чи вдасться будівлю Пошти або, як її називають, «Шоколадний будинок» перетворити на креативний простір.

Слухати подкасти Суспільне Вінниця можна тут:

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і Українське радіо Вінниця. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: