Про що розповідали журналісти Суспільне Вінниця у тематичних ефірах про «червону зону»

Про що розповідали журналісти Суспільне Вінниця у тематичних ефірах про «червону зону»

17 гру. 2021

На телеканалі UA: ВІННИЦЯ завершився тематичний цикл прямих ефірів «Вінниччина — у червоному рівні епіднебезпеки». У програмах йшлося про життя області в умовах «червоної зони» адаптивного карантину. Журналісти проєкту «Сьогодні. Головне» підготували п’ять випусків, де разом з експертами детально розглядали питання від телеглядачів та користувачів соцмереж.

Читайте також: 2021-й без джинси: на Суспільне Новини традиційно не виявили замовних матеріалів

«Телемарафон “Вінниччина — у червоному рівні епіднебезпеки” на UA:ВІННИЦЯ ми розпочали 18 листопада, коли область увійшла до “червоної зони”. Першу програму провели спільно з колегами з онлайн-видання I-VIN.INFO, — розповідає редактор Суспільне Вінниця Олександр Василишин. —  Потім про карантинну ситуацію наживо розповідали щопонеділка у “Сьогодні. Головне”. Ми говорили про розповсюдження коронавірусної інфекції, її наслідки та методи боротьби із хворобою. Нашим глядачам та підписникам фейсбук-сторінки Суспільне Вінниця пропонували поставити питання гостям студії телефоном або залишити коментар під постом анонсу ефіру».

У студії працювали Ельвіра Бондаренко, Ірися Герцун та Олександр Василишин.

За словами Ельвіри Бондаренко, коли готували програми, враховували регіональні особливості, порівнювали з ситуаціями в інших регіонах «червоної зони».

«Лікарям я ставила конкретні, практичні питання. Як хворіють на ковід діти, які є особливості перебігу недуги в людей старшого віку, які протоколи лікування зараз застосовують, чому так важливо звернутися до сімейного лікаря в перші дні хвороби і не займатися самолікуванням, що таке маршрут пацієнта, чому важливо вакцинуватися і розвінчувати міфи навколо щеплень від ковіду, які є покази до госпіталізації та на які "червоні прапорці" треба звертати увагу, — зазначає журналістка Суспільне Вінниця Ельвіра Бондаренко. — Люди цікавились, що варто і чого категорично не можна робити. Особисто для мене — це той масив інформації, який в сучасних пандемічних умовах необхідно знати "на відмінно". Те, що допомагає вберегти рідних та знайомих від загроз та небезпек коронавірусу».

Ірися Герцун розповідає, що експертів для ефірів обирали відповідально.

«Я враховувала їхній багаторічний досвід, щирий дослідницький інтерес до теми та вміння доступно пояснити суть складних медичних термінів та пандемічних явищ, аби телеглядачеві було все цікаво. Наприклад, лікар-інфекціоніст, директор КНП "Клінічний центр інфекційних хвороб" Ігор Матковський — це лікар-практик, місцевий "Доктор Хаус" (як він себе називає), він щоденно зіштовхується з COVID-19 в центрі інфекційних хвороб, тісно контактує з пацієнтами і при цьому йому вдалося уникнути зараження вірусом. Окрім цього, саме він використовує інноваційні підходи до лікування коронавірусу, адже саме в центр надходять найновіші розробки», — коментує журналістка Суспільне Вінниця Ірися Герцун.

Нагадаємо, всі випуски тематичного циклу «Вінниччина — у червоному рівні епіднебезпеки» можна дивитись на ютуб-каналі або переглянути на сайті Суспільне Вінниця.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і Українське радіо Вінниця. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

 Як повідомити новину журналістам UA: ВІННИЦЯ?

  • 0 (432) 55 29 75 — зателефонувати на гарячу лінію новин;
  • 096 68 63 747 — написати на Viber;
  • news.vinnytsia@suspilne.media— відправити e-mail;
  • у месенджері через Facebook
  • написати в Instagram.