2021-й без джинси: на Суспільне Новини традиційно не виявили замовних матеріалів

2021-й без джинси: на Суспільне Новини традиційно не виявили замовних матеріалів

15 гру. 2021

Сайт Суспільне Новини suspilne.media традиційно, вчетверте за 2021 рік, увійшов до переліку онлайн-медіа, де відсутня джинса — результати щоквартального дослідження Інституту масової інформації.

Водночас у дослідженні зазначають, що рівень джинси в українських онлайн-медіа зріс на 11% станом на грудень у порівнянні з третім кварталом 2021 року.

Читайте також: Новий дім новин — на Хрещатику, 26 офіційно відкрили NewsHouse 2.0 для служби новин Суспільного

До переліку сайтів, де не виявлено матеріалів з ознаками замовності, разом із Суспільне Новини також увійшли: «Ліга», «Українська правда», «Дзеркало тижня», НВ та «Кореспондент».

«Найбільша та беззаперечна цінність Суспільного — це незалежність. Відсутність джинси — це норма для всіх журналістів усіх редакцій Суспільного по всій країні. Довіра аудиторії — найголовніше для нас, тому ми цінуємо, що, спираючись на незалежний моніторинг, можемо сказати своїй аудиторії, що постійно входимо в топ ЗМІ, в яких не виявлено замовних матеріалів. Новинам Суспільного є над чим працювати, проте є і чим пишатися, зокрема своєю незалежністю», — зазначила членкиня правління Суспільного, відповідальна за інформаційне мовлення і діджитал-платформу, Тетяна Кисельчук.

Дослідження проводили у період із 15 по 19 листопада 2021 року в 16 онлайн-медіа. Повна вибірка становила понад 20 тисяч новин.

Читайте також: Діліться новинами із Суспільним — повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища

Також зазначимо, Суспільне Новини другий рік поспіль лідер у дотриманні балансу коментарів серед експерток та експертів в інформаційних матеріалах.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і Українське радіо Вінниця. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

 Як повідомити новину журналістам UA: ВІННИЦЯ?

  • 0 (432) 55 29 75 — зателефонувати на гарячу лінію новин;
  • news.vinnytsia@suspilne.media— відправити e-mail;
  • у месенджері через Facebook
  • написати в Instagram.