«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема UA: ВІННИЦЯ,  вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30. 


«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українця», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух. 

Читайте також: «Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін. 

Читайте також: Фільм «Майдан. Шість літер нашої свободи» отримав нагороду на фестивалі у Європі

Журналісти Вінницької команди Суспільного розкажуть про учасницю Революції Гідності, волонтерку Юлію Вотчер. Олександр Василишин зустрінеться з нею на Майдані Небесної Сотні у Вінниці.

«Перехрестя вулиць Соборна і Театральна символічне місце, де відбуваються народні віча, на цьому майдані прощались з Героєм Небесної Сотні Максимом Шимком. У 2018-му тут відкрито тематичну інсталяцію «Дерево Свободи», — розповідає Олександр Василишин. — У Юлії Вотчер ми розпитаємо, з чого для неї почалася Революція Гідності, що вона робила на Майдані, чим для неї є Майдан нині і чому стала волонтеркою, здійснивши понад 2 сотні рейсів на передову».

Читайте також: «За покликом серця» — новий документально-історичний проєкт на Суспільному

Телеканал UA: ВІННИЦЯ можна дивитись і онлайн на сайті філії

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і  Українське радіо Вінниця. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: