«Червоний» рівень епідемічної небезпеки — тематичний марафон на Суспільному Вінниця

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки — тематичний марафон на Суспільному Вінниця

19 лис. 2021

З 18 листопада на території Вінницької області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Суспільне Вінниця підготувало тематичний марафон, щоб інформувати вінничан про правила, обмеження і можливості організації навчання, пересування, лікування, відвідування торгових центрів та закладів культури. Тематичні матеріали виходили на всіх платформах: телебачення, радіо, діджитал.

Читайте також: «Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

Кореспонденти новин підготували серію матеріалів для теле- і радіовипусків, а діджитал-група адаптувала їх для сайту та соціальних мереж.

«У сюжетах ми хотіли розʼяснити нашим глядачам про те, як відтепер буде жити місто та область у “червоній” зоні, розповіли, які зміни відбулись в освіті, як працюватиме транспорт у Вінниці, чи потрібні ковід-сертифікати у ТРЦ, кавʼярнях, магазинах та кінотеатрах, зробили репортаж з районного центру про те, як “червона” зона вплинула на різні сфери життя», — зазначає шеф-редакторка новин  Суспільне Вінниця Ірина Вдовиченко.

Команда радіо підготувала тематичний ефір програми «З перших уст», у студію запросили першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана. Свої питання гостю студії Українського радіо Вінниця могли поставити і слухачі. Вони цікавились зокрема тим, які обмеження матимуть люди, що мають одне щеплення від коронавірусу. Також у ефірі йшлося про санкції передбачені у разі порушень правил епідемічної безпеки, режим роботи медзакладів області та центрів вакцинації, можливості для повністю вакцинованих осіб.

У вечірньому ефірі телеканалу UA: ВІННИЦЯ у межах програми «Сьогодні. Головне» наживо працювали журналісти Суспільного Вінниця і онлайн-видання I-VIN.INFO у спецпроєкті «Червона зона. Головне». Ірися Герцун та Ірина Басенко до розмови запросили першу заступницю голови ОДА Наталію Заболотну, директора Вінницького обласного центру інфекційних хвороб Ігоря Матковського, першого заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана, заступника начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Івана Зайця. Онлайн до ефіру приєднались регіональна координаторка з вакцинації Тетяна Бондаренко та голови райдержадміністрацій області.

«Прямий ефір на телестудії — це спосіб комунікувати з більшою аудиторією, і для нашого видання це дуже цікавий досвід, — каже креативна директорка I-VIN.INFO Світлана Пустовіт. —  Спільно з Суспільним нам вдалося підняти важливу тему — як жити в умовах червоної зони, які проблеми є в районах області, яка картина в медичній галузі та ситуація з вакцинацією. Гадаю, що спільними зусиллями наших команд нам вдалося глибоко розкрити цю тему. Наше видання тісно співпрацює з громадами в районах області, ми знаємо про питання, які їх турбують, тож намагалися розкрити всі ці моменти в ході програми».

«Нам важливо у своїх ефірах показати реалії адаптивного карантину в усіх територіальних громадах області, надати можливість висловитись людям з віддалених районів, почути відповіді на питання, які є важливими для життя кожного вінничанина. Спільна робота з колегами з I-VIN.INFO  додала драйву команді, ми охопили більше респондентів і проговорили більше “гарячих” питань. Вважаю, що таку практику спільних ефірів варто продовжити», — підсумовує продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський.

Нагадаємо, всі ефіри Суспільного Вінниця можна дивитись на сайті філії або ютуб-каналі Суспільне Вінниця.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і  Українське радіо Вінниця. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: