Суспільне Вінниця: тематичні ефіри до Дня захисників і захисниць України

Суспільне Вінниця: тематичні ефіри до Дня захисників і захисниць України

12 жов. 2021

До Дня захисників і захисниць України Суспільне Вінниця готує низку тематичних матеріалів. Кореспонденти новин і діджитал-команди філії розповідатимуть про ветеранів, сім’ї воїнів, потреби й можливості для реалізації у мирному житті. Журналісти радіо і телебачення готують тематичні програми у яких йтиметься не тільки про сучасних захисників, а й про історичні постаті й події, які були направлені на встановлення незалежності держави.

Читайте також: «Покоління. Паралелі» — прем’єра історичного телепроєкту на Суспільному

14 жовтня о 19:00 ефірі проєкту «Сьогодні. Головне» на телеканалі UA: ВІННИЦЯ розкажуть історії захисників України Івана «Бороди» й Олега Мироненка.

Іван «Борода» — помічник начальника штабу, начальник розвідки 9 батальйону, 59 бригади. Місця виконання бойових завдань — «сіра» зона і за «нулем». Разом із ним служив й старший син Денис. Олег Мироненко — командир першого батальйону оперативного призначення військової частини 3028. Брав участь у боях під Семенівкою, Дебальцевим, має бойові поранення.

«Це історії про справжніх Захисників, саме історіями про таких бійців, ми хочемо наголосити нашим читачам й глядачам про те, що війна триває, підняти авторитет людей, які боронять і відстоюють територіальну цілісність своєї Батьківщини», — каже шеф-редакторка новин Суспільного у Вінниці Ірина Вдовиченко.

Крім відеоісторій, глядачі побачать інтерв’ю з захисниками. Іван та Денис поділяться спогадами про перебування у зоні ООС, згадають де довелось воювати та розкажуть про своє ставлення до відзначення Дня захисників та захисниць України.

14 жовтня о 12:10 в ефірі Українського радіо Вінниця йтиметься про серію портретів «Герої козацької України» Наталії Павлусенко. Пані Наталія вже близько 13 років працює над цим проєктом. Перш ніж писати портрет — консультується з істориками, реконструкторами та знавцями епохи козацтва, намагається якнайдетальніше відтворити образ та зовнішній вигляд історичних постатей. А поштовхом до такої роботи стала відсутність у шкільних підручниках її сина зображень гетьманів та отаманів, параграфи ілюструвались просто картинкою з булавою.

Нагадаємо, слухати й дивитись ефіри Суспільного Вінниці можна також онлайн на сайті філії.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і  Українське радіо Вінниця

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: