Команда Суспільного Вінниці подарувала книги лікарняній бібліотеці

Команда Суспільного Вінниці подарувала книги лікарняній бібліотеці

1 жов. 2021

30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, команда Суспільного Вінниці поділилась книжками з бібліотекою Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. О. І. Ющенка.

«Ми любимо читати, маємо багато книжок, підтримуємо проєкт «30 знакових книжок нашої Незалежності». Наша команда закликає всіх зробити читання щоденною звичкою, бо це не тільки знання, каже продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський. У День бібліотек, як правило, всі говорять про читальні міські, сільські, шкільні й мало хто знає, що бібліотеки є і у лікувальних закладах. Медики кажуть, що добра книжка допомагає бути здоровим. Тому цього року ми вирішили привернути увагу до таких мінібібліотек і подарувати одній із них частину нашої колекції книжок».

Читайте також: Суспільне разом з Українським інститутом книги закликають обрати 30 знакових книжок України

«У лікарні багато років була своя бібліотека, дуже багато було книг. Пацієнти, співробітники багато читали. Потім настав час і бібліотекаря скоротили книги роздали по відділеннях і в кожному відділенні тепер є своя бібліотека. Наші співробітники і родичі пацієнтів теж приносили свої книги і ці бібліотеки користуються популярністю, бо пацієнти надходять, мають вільний час читають. У нас книги є на різні смаки. Це один із моментів реабілітації пацієнтів», зазначає директорка КНП Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня імені академіка Ющенка Софія Кучерук.



Для довідки: Всеукраїнський день бібліотек відзначається в Україні щорічно 30 вересня. Свято встановлено Указом президента у травні 1998 року. За даними Вікіпедії, в Україні налічується понад 30 тисяч бібліотек.