У Вінниці відбудеться передпоказ проєкту «Покоління. Паралелі», що переміг у відборі «Створюй із Суспільним»

У Вінниці відбудеться передпоказ проєкту «Покоління. Паралелі», що переміг у відборі «Створюй із Суспільним»

31 сер. 2021

3 вересня о 17:00 у Veteran Hub (м. Вінниця, вул. 8-го Березня, 29) відбудеться презентація проєкту «Покоління. Паралелі». Серію телепрограм виготовила команда під керівництвом Віти Приймак для телеканалу UA: ВІННИЦЯ і всіх регіональних Суспільних телеканалів у межах відкритого конкурсу «Створюй з Суспільним».

Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий  відбір регіональних телепроєктів

У циклі програм «Покоління. Паралелі» говоримо про боротьбу за Україну — 100, 70 років тому і сьогодні. Історичні факти, переосмислення подій, пошук паралелей. До зйомок залучили істориків, учасників бойових дій на сході України, волонтерів, громадських активістів, митців. У відео покажуть історичні реконструкції.

«”Покоління. Паралелі” — третій проєкт з Вінниччини, який реалізується у межах відкритого конкурсу “Створюй з Суспільним”, — каже продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський. — Мені приємно відзначити, що з року у рік ідеї, що реалізуються у співпраці з місцевими продакшенами, стають сильнішими і змістовно, і технічно. Проєкт Віти Приймак “Покоління. Паралелі” у вересні транслюватимуть всі регіональні телеканали Суспільного. Запрошуємо приєднуватись до нас і на передпоказі, і у конкурсі “Створюй з Суспільним”. Як на мене, це чудова можливість зробити якісний регіональний контент і показати свій регіон всій Україні».

 

Читайте також: 12 телепроєктів, відібраних на конкурсі «Створюй із Суспільним», вийдуть на UA: ПЕРШИЙ

Нагадаємо, із 2019 року Суспільне мовлення проводить відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах — «Створюй із Суспільним». Це програма співпраці з Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу.

У черговій хвилі конкурсу, восени 2020 року, Суспільний мовник отримав понад 200 ідей з усіх регіонів країни, що вдвічі більше, ніж торік. Кількість відібраних проєктів також зросла: від 11 у першому пілотному конкурсі до 68 в останній хвилі, з Вінниччини відібрали «Покоління. Паралелі».

Наприкінці 2020 року запустили окремий відбір проєктів журналістських розслідувань. Для виробництва і трансляції на регіональних телеканалах філій Суспільного у 2021 році відібрано шість проєктів розслідувань. Ще п’ять проєктів команда Суспільного відібрала у довгий список.

У серпні 2021 року стартувала нова хвиля відбору «Створюй із Суспільним —2022». Заявки прийматимуть до 30 вересня.

Телеканал UA: ВІННИЦЯ та Українське радіо Вінниця разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та регіональними новинами Вінницької області можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Вінниця у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.