«Об’єднані Незалежністю» — проєкт Українського радіо Вінниця

«Об’єднані Незалежністю» — проєкт Українського радіо Вінниця

23 сер. 2021

Впродовж тижня на Українському радіо Вінниця звучить тематичний цикл до 30-ї річниці Незалежності України «Об’єднанні Незалежністю». У межах щоденних прямоефірних програм «З перших уст» — говоримо про активну громаду і відповідальність, про те, що зміни треба робити своїми руками.

Читайте також: Україна, якій вдається — святковий ефір «Ранку на Суспільному» з Одеси

«У циклі “Об’єднані Незалежністю” ми говоримо про громадські організації міста та області, які активно працюють та мають позитивні кейси реалізованих проєктів. Ми цікавимось, як знайти однодумців, разом розв’язувати проблеми громад, як налагодити діалог між громадами та управлінцями, — розповідає продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський. — Можливо, наші слухачі саме зараз шукають команду, щоб відновити дитячий майданчик чи побудувати станцію для сортування сміття, або хтось пише класні вірші й думає кому їх можна показати чи комусь потрібна порада, щоб вирватись з-під гніту аб’юзера, або треба група, щоб легше вивчити англійську мову. Головний посил наших ефірів — не бійтеся бути собою, шукайте команду однодумців і рухайтесь вперед, бо ростете ви — росте країна».

Напередодні Дня Незалежності гостями вінницької студії стали дуже різні за своїм спрямуванням організації: ГО «Джерело надії», «Філософія Серця», мистецьке об’єднання «ПЛАЙ», учасники Центру пісочного мистецтва MS Art, ГО «Вінниця мобільна», представники Всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України», міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина», та ГО«Єврорегіон” Дністер”». Всі вони розповідали про свої здобутки та невдачі, ділилися досвідом та аналізували зміни, які відбуваються в державі.

Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий відбір регіональних телепроєктів

«Українське радіо Вінниця багато років співпрацює із громадськими організаціями Вінниччини. Завжди цікаво спостерігати, як змінюється ставлення в суспільстві до ініціатив. Як реалізуються ідеї та втілюються, на перший погляд, утопічні проєкти, — каже редакторка Українського радіо Вінниця Юлія Шипунова. — Подібні спілкування є реальним інструментом для слухачів, які мають бажання щось змінювати у своєму населеному пункті. Адже, кожен гість студії давав одну найважливішу пораду — не потрібно боятися. Потрібно діяти».

Телеканал UA: ВІННИЦЯ, Українське радіо Вінниця, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та регіональними новинами Вінницької області можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Вінниця у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.