«Незалежність єднає» — дивіться на всіх регіональних каналах Суспільного

«Незалежність єднає» — дивіться на всіх регіональних каналах Суспільного

18 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі UA: ВІННИЦЯ дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат ми отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим, — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. 

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

«Пісня "Утопія" від гурту НЕ лізь, БО вб’є від самого початку відбору була для нас фаворитом, — зазначає продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський. — Вона наповнена глибоким сенсом, її треба слухати, вона змушує замислитись над тим, як ми живемо і якою ми хочемо бачити нашу країну в майбутньому. Пісня є переважно урбаністичною, тому ми вирішили знімати її саме на даху, щоб було видно місто. Також, під час зйомок кліпу, окрім музикантів ми використали ще одну сюжетну лінію 30-річна жінка проходить пам’ятними місцями Вінниці, які символізують боротьбу за Незалежність України. Хотіли це зробити без зайвого ура-патріотизму, але так, щоб усім було зрозуміло. Як на мене, у нас це вийшло».

НЕ лізь БО вб’є — це музичний колектив, створений у Вінниці на початку 2010-х років. У різні роки колектив ставав переможцем та призером таких відомих конкурсів як «Червона рута» (Вінниця), «НеПопсовий сезон від Джем ФМ» (Київ), Koza Music Battle (Тернопіль), Українська пісня (Львів). 

Детальніше про кліпи, що ввійшли у концерт «Незалежність єднає» читайте на сайтах регіональних філій Суспільного: Буковина, Вінниця, Волинь, Дніпро, Донбас, Житомир, Чернігів, Закарпаття, Запоріжжя, Карпати, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Поділля, Черкаси.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.