Офіційна заява Суспільного мовника щодо недотримання журналістських стандартів у сюжеті новин UA: ВІННИЦЯ

Офіційна заява Суспільного мовника щодо недотримання журналістських стандартів у сюжеті новин UA: ВІННИЦЯ

17 січ. 2019

18 грудня на регіональному телеканалі Суспільного мовлення UA: ВІННИЦЯ в ефірі телевізійної програми «Новини», а також у випуску новин на хвилях UA: Українське радіо Вінниця було розміщено сюжет про приїзд до міста новопризначеного архієпископа Української православної церкви Московського патріархату Варсонофія, який прибув для постійного служіння замість митрополита Вінницького і Барського Симеона.

У згаданому сюжеті не було дотримано балансу думок, порушені журналістські стандарти точності та повноти подання інформації.

Матеріал однобокий та компліментарний, має велику кількість узагальнень та не представляє жодної іншої позиції, окрім позиції Української православної церкви Московського патріархату.

Зокрема, у сюжеті не надано критично важливої інформації про приєднання до Православної церкви України митрополита Симеона та не наведено фактів, що передували приїзду архієпископа Варсонофія у Вінницю.


Уся команда Суспільного мовника просить вибачення у глядачів та слухачів за неповне подання інформації та недотримання журналістських стандартів у цьому сюжеті.

Суспільний мовник здійснює постійний моніторинг якості роботи усіх регіональних новинних служб та повідомлятиме про виявлені порушення стандартів.