Закон про автокрісла: кілька днів патрульні обмежуватимуться усними попередженнями

18:04, 20 лис. 2019
 
Закон про автокрісла: кілька днів патрульні обмежуватимуться усними попередженнями

Відсьогодні набирає чинності закон, який встановлює відповідальність за перевезення дітей без автокрісел. 510 гривень штрафу має сплатити водій, якого поліція зупинила вперше. Кожен наступний штраф за таке порушення становитиме 850 гривень.

Кілька днів патрульні обмежуватимуться усними попередженнями. Про це Суспільному розповів старший інспектор пресслужби патрульної поліції області Віктор Постоловський.

- Якщо водій щодня перевозить дітей, то йому варто задуматися про те, як їх убезпечити. Це не якесь нововведення, яке спустили згори на землю, про це водії знали раніше.

Закон встановлює відповідальність за перевезення дітей без автокрісел, які прописані у правилах дорожнього руху, каже юрист Назарій Слізняк. Штраф за перевезення дітей віком до 12 років і зростом менш як 145 сантиметрів без автокрісла у маршрутному таксі мають сплатити не батьки чи компанія-перевізник, а водій, додає Слізняк.

Таксисти з якими ми поспілкувалися — не на камеру кажуть: змусити придбати дитяче автокрісло їх ніхто не може. Додають, такі можуть бути лише у водіїв, які мають власних дітей. А, щоб возити крісло з собою, треба мати великий багажник.