На базі ЗШ №25 пройшла Всеукраїнська конференція « Cambridge English для вчителів»

17:54, 20 лис. 2019
 
На базі ЗШ №25 пройшла Всеукраїнська конференція « Cambridge English для вчителів»

Сидять у колі на підлозі, б’ють у цимбали, одягнені у гавайські наряди, учителька — по центру і грає на барабанах — так учні 4-х класів вивчають минулий час. Така методика викладання англійської дає результати, каже вчителька Ірина Залюбівська.

Торік її учень Олександр Краєвський переклав з оригіналу улюблену книгу «Щоденник слабака». Його переклад, каже, вийшов на день раніше офіційного.

Облаштували у школі й ENGLISH хол.

Англійську ЗШ № 25 викладають за кембріджською програмою. Почали з 2017-го. Сьогодні на базі закладу проходить Всеукраїнська конференція «Cambridge English для вчителів», каже Дарина Сіжук — керівник із розвитку екзаменів Cambridge English в Україні, країнах Кавказу та Центральній Азії. Додає, в Україні лише 12 шкіл співпрацюють із Кембриджським університетом і викладають англійську за їхніми методиками. 25 вінницька — серед них.

На конференцію до Вінниці приїхали 150 учителів із різних областей України. Серед запрошених — гості з Кембріджу - Anna Robinson(Cambridge University Press) та Chris Reese (Cambridge Assessment English). Приїхали, аби розповісти нашим учителям про сучасну методику викладання англійської для учнів початкових класів.

Володимир Вечканов навчає англійської учнів Бердичівської спеціалізованої школи №1. Викладає 15 років. Каже, найважче дітям засвоїти письмо.

- Зараз така проблема з письмом, бо мало діти читають, — каже Вечканов.

- Хочеться побачити їхній стиль роботи для порівняння. Більше потрібно застосовувати знання на практиці. Нема таборів англійської. Було б добре, якби діти брали участь в таких заходах, — каже Мирослава Войтенко — вчителька англійської у Бершадській ЗШ.

Завтра, конференція для учителів англійської мови відбудеться у Хмельницькому.