Вінничанин Олексій Токарчук готується представити Україну на Олімпійських іграх у Токіо-2020

15:13, 19 лис. 2019
 
Вінничанин Олексій Токарчук готується представити Україну на Олімпійських іграх у Токіо-2020

На міжнародному турнірі з боксу “Zagreb Grand Prix”, який з 6 по 10 листопада проходив у м. Загреб (Хорватія) Олексій Токарчук здобув гран-прі.

Боксом займається з семи років. На секцію Олексія привів батько, аби умів за себе постояти. Зараз Токарчуку - 23, має вищу освіту. Він вчитель фізичного виховання.

Перше золото Олексій здобув 2003-го на міському чемпіонаті з боксу. З 14 років — боксує на міжнародному ринзі. Торік у Румунії переміг на чемпіонаті Європи серед молоді. Розповідає про переможну серію ударів, яку застосовував на турнірі в Хорватії.

- Не було однієї серії. Були різноманітні удари, завдяки цьому я зміг виграти цей поєдинок. Суперник не міг зрозуміти, який зараз удар прилетить йому. Він був молодший, теж непогано підготовлений, — розповідає Олексій.

Тренується Олексій щодня по декілька годин. Повчитися у чемпіона поставили у спаринг 18-річного Марка Гендума. Боксом хлопець займається з вересня.

Токарчук каже, своїм перемогам завдячує тренеру Роману Ваколюку в якого за плечима понад 20 років тренерського стажу. Останніх 16 років він тренує Олексія. Якби не Роман — при поразках бокс можливо і покинув би.

Про турнір у Хорватії, розповідає Ваколюк, дізналися за два тижні до від’їзду і почали посилено тренуватися. Змагався у ваговій категорії до 75 кілограмів.

- Цей турнір показує, що ми можемо гідно конкурувати на міжнародній арені. Географія турніру була широка (Росія, Йорданія, Хорватія тощо). Було близько 6-7 збірних, — розповідає Роман Ваколюк.

Нині Олексій відпрацьовує техніку і тактику ведення бою для участі в Олімпійських іграх, які відбудуться 2020-го у Токіо, а ще у свої 23 готується до народження донечки.

Для довідки: Збірну України разом із Токарчуком на міжнародному турнірі з боксу “Zagreb Grand Prix” представляли п’ятеро боксерів. Усі вони за результатами змагань отримали нагороди. У скарбниці нашої збірної — окрім «золота», «бронзова» та три срібні медалі.