Попереджувальна акція протесту проти ПАТ "Вінницяобленерго"

14:26, 11 жов. 2019
 
Попереджувальна акція  протесту проти  ПАТ

Обіцянку більше не відмикати від електропостачання КП "Вінницяоблводоканал" та публічне вибачення від Андрія Поліщука — директора ПАТ "Вінницяобленерго" — з такими вимогами під стіни підприємства прийшли представники "Нацдружин Вінниччини", «Дорожнього контролю» та містяни.

З собою учасники акції принесли плакат із написом «Ми страждаємо — Він багатіє». Усі разом йдуть до центральної брами підприємства. Вона — закрита. Крізь неї говорить чоловік, який представився начальником служби охорони. Пояснює, де знаходиться керіництво Обленерго.

- Генерального директора зараз не має. Він у відрядженні — А заступники? - Всі по районах роз’їхалися. Якщо хочете з кимось зутрістися вам треба попередньо домовитися про зустріч, - каже охоронник.

Вимоги учасники попереджувальної акції — обіцянку не відключати водоканал від електропостачання та публічне вибачення директора Обленерго Андрія Поліщука — переказують колишньому директору вінницьких міських електромереж Віталію Ковальчуку.

Ми намагалися зв’язатися з пресслужбою обленерго, аби почути позицію їхнього керівництва. Ті на дзвінки не відповідають.

Нагадаємо, у середу о 9 ранку ПАТ "Вінницяобленерго" відключило від енергопостачання всі водопідкачувальні станції КП “Вінницяоблводоканалу”, крім центральної. Причина – несплата боргу згідно з договором про реструктуризацію. Пів міста до вечора залишилося без води. Потім електропостачання відновили, але боргове питання між енергетиками та водоканалом — остаточно не вирішили. Про це Суспільному раніше розповів Олексій Тарарака — директор комерційний обленерго. За словами речниці Водоканалу Юлії Калуцької борг виник через різницю у реальній собівартості послуги з водопостачання та тарифу, який встановлює НКРЕ.