Боргове питання водопостачальників з енергетиками остаточно не вирішено

19:33, 10 жов. 2019
 
Боргове питання водопостачальників з енергетиками остаточно не вирішено

«Боргове питання водопостачальників з енергетиками остаточно не вирішено», - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці ПАТ «Вінницяобленерго».

Директор комерційний підприємства Олексій Тарарака каже, скільки натепер боргує облводоканал.
- Поки ми отримали гроші лише від міськради. Від обласної ради чекаємо три мільйони гривень, як обіцяв голова ОДА вчора на перемовинах. Загальний борг складає 69 млн. 696 тис. грн. Якщо врахувати договір реструктиризації боргу, який був укладений у грудні 2018р. на даний час сума заборгованості складає 38 млн.312 тис. грн, - каже   Тарарака

15 жовтня містяни знову можуть залишитися без води. Компанія «Енера» надіслала лист ПАТ «Обленерго» з проханням про чергове відключення КВ «Вінницяоблводоканал». Тетяна Колодій — речниця «Енера Вінниця» розповіла, наразі тривають перемовини між водоканалом та енергетиками.
Лист із попередженням про відключення води медичні заклади міста отримують заздалегідь, каже Володимир Присяжнюк — головний лікар центру матері й дитини. 9 жовтня, до прикладу, працювали без збоїв. Був підвіз води від Водоканалу.

Такі ж повідомлення надходять дошкільним, шкільним та позашкільним закладам освіти, розповідає Ірина Божок — заступниця директора міського департаменту освіти.

- Здійснюється певний запас води. І, зрозуміло, що декілька годин заклад може в такому режимі працювати. Як дощкільний так і позашкільний , - Божок.

Зробити запас води у разі чергового відключення водоканалу не може пожежно-рятувальна служба, розповідає Андрій Цебрик — начальник чергової зміни оперативно-координаційного центру ДСНС.

В середньому пожежний автомобіль вивозить 2,5 - 4 тонни води. В залежності від того скільки працює пожежних стволів. Вода в машині закінчується через 10-15 хв.Серед основних джерел -забезпечення водою-це є пожежний гідрант. У місті Вінниці таких близько 900 -всі вони на балансі Водоканалу, - каже  Цебрик — начальник чергової зміни оперативно-координаційного центру ДСНС

Відключення Водоканалу від електропостачання залишає місто не лише без холодної, а й гарячої води, — каже речниця КП "Вінницяміськтеплоенерго" Сніжана Шпікіна.


-На підприємстві є резервний запас води. Подавати теплоносій у випадку відсутності холодної води - підприємство зможе кілька днів, -каже Шпікіна.

Ми звернулися до міської ради з запитанням, чи буде влада втручатися у вирішення проблеми.
Запит про якість води у міських криницях надіслали  і до міської Держпродспоживслужби. Чекаємо на відповіді.