Безоплатно обстежитися у мамолога кличуть вінничанок лікарі-онкологи

15:31, 10 жов. 2019
 
Безоплатно обстежитися у мамолога кличуть вінничанок лікарі-онкологи

Зорганізували акцію до Дня боротьби з раком молочної залози.

Нині на Вінниччині 43,5 тисячі онкохворих, із них понад 6 тисяч — хворіють на рак молочної залози. Про це Суспільному розповів завідувач мамологічного відділення Подільського регіонального центру онкології Олексій Біктіміров.

Протягом року в мамологічному відділенні зробили понад 900 операцій на молочних залозах, 172 із них — реконструктивні з використанням ендопротезів та експандерів, - каже завідувач відділення Олексій Біктіміров. Додає, за 6 років кількість пацієнтів, в яких діагностували рак молочних залоз, зросла на 9 %.

Запорукою одужання є виявлення захворювання на ранніх стадіях, - говорить Олексій Біктіміров. Для цього, каже, потрібно проходити обстеження. З 18 років необхідно робити ультразвукову діагностику двічі на рік. Після 40-ка робити УЗД молочних залоз жінкам потрібно в комплексі з мамографією.

18 жовтня в Подільському регіональному центрі онкології проведуть розширений прийом пацієнтів. Цього дня тут працюватиме одночасно три мамологічних кабінети. Безоплатно зробити УЗД та монографію зможуть всі охочі за попереднім записом, каже Олексій Біктіміров.

Обстеження організовують до Дня боротьби з раком молочної залози, який в Україні відзначатимуть 20 жовтня.

Для довідки: рак молочної залози в Україні посідає перше місце серед онкозахворювань у жінок.