Міністр оборони України обговорив з вінничаними шляхи мирного врегулювання війни на сході

19:04, 9 жов. 2019
 
Міністр оборони України обговорив з вінничаними шляхи мирного врегулювання війни на сході

Про мирне врегулювання війни на Сході України приїхали поговорити з вінничанами представники уряду. За словами міністра оборони України Андрія Загороднюка, головна ціль "формули Штайнмайєра"  — розведення військ по обидва боки фронту на кілометр.

- Ми говоримо про розведення дзеркальне. ... Тобто, проходить лінія розмежування -один кілометр сюди, один кілометр сюди. Якщо той план вдасться, то ми зможемо контролювати кордон. Ми зможемо контролювати нашу лінію розмежування. Ця тнриторія повертається вправове поле України.  І, звичайно, ніяким бандитам  ніякої амністії не буде, - каже Загороднюк.
 У залі обласної філармонії зібралися мешканці міста Вінниці та районів області.  Проти запропонованої угоди — волонтерка Юлія Вотчер.

- Потрібно укріпляти армію, укріпляти віру в людей в тому, що ми нація, яка може за себе постояти. І жодного сантиметра землі своєї не віддати. Категорично проти розведення ... відведення наших військ із тих позицій, де вони знаходяться. Бо то кровна наша земля, кровна, бо вона полита кровю наших дітей, військових, волонтерів -  це перша позиція. Друга позиція - ті люди, які там живуть вони тримали зброю, вони вбивали наших людей. Вони направлені на Росію. Вони очікують, що буде імплементація в Росію. У мене виникає тоді питання до влади - для чого нам, власне, їх кликати до нас? , -  говорить  Вотчер.

Для довідки: проект "Діалоги про Україну" започаткувала команда глави держави Володимира Зеленського. Зустрічі у регіонах країни проводять посадовці Офісу Президента, урядовці та народні депутати. Разом із громадськістю вони обговорюють шляхи врегулювання ситуації на Донбасі.