Частина Вінниці залишилася без води

18:03, 9 жов. 2019
 
Частина Вінниці залишилася без води

Повідомлення про те, що «Водоканал» відключать від енергопостачання, з’явилося на офіційній сторінці «Обленерго», вчора, о 15.30. Олексій Тарарака — директор комерційний підприємства, каже, припиняють енергопостачання, бо «Водоканал» має недоплату за договором реструктуризації боргу.

- Відключили всі підстанції, окрім Центральної. До вечора відключимо всі. Борг становить 43 мільйони. А вони заплатили тільки - 5. Жодних пропозицій поки вони не пропонують, — каже Тарарака.

Сьогодні, вранці, Обленерго відключило подачу електроенергії на водопровідно-насосні станції Вінниці, які саме не уточнили. На офіційній сторінці КП «Вінницяводоканал» з’явився перелік мікрорайонів та вулиць, де води не має і де вона є, але зі слабким тиском у мережі. Без води — частина мікрорайону «Вишенька», Старе місто, вулиці Блюхера, Чехова, Максима Шимка та Олега Антонова. Також у повідомленні, йдеться про те, що тривають перемовини, аби поновити електропостачання водопровідних-насосних станцій «Старе місто» та «Вишенька».

Речниця КП «Вінницяоблвоканал» Юлія Калуцька, каже, поточної заборгованості перед ПАТ «Вінницяобленерго» не має. Є борг попереднього періоду, і сьогодні, 9 жовтня, підприємство перерахувало енергетикам 5 млн гривень.

Коли відновлять електропостачання, залежить від того, як домовляться КП «Водоканал» та ПАТ «Вінницяобленерго», - каже Олексій Тарарака.