Ремонтувати наявний чи прокладати новий водогін вирішують у Калинівці

17:59, 4 жов. 2019
 
Ремонтувати наявний чи прокладати новий водогін вирішують у Калинівці

Одинадцяту добу без води залишаються мешканці 10 приватних будинків по вулиці Піонерській у Калинівці.

Від водопостачання їх відключили сусіди з багатоквартирного будинку. Про це Суспільному розповіла мешканка Калинівки Наталія Білик.

Чому перекрили кран — пояснює Володимир Данилюк. Він мешкає у висотці по вул. Шевченка, 65
- Від крайньої точки з крайнього дому забита вулиця Піонерська — 11 домів. У кожного з них господарство — поливи, городи. вранці чи ввечері не можна ні помитися, ні посуду помити, а вода уходить. Чути по трубі, що вода йде. їх не мало було бути взагалі. Цієї проблеми не повинно було б бути взагалі, якби правильно у них була врізка. Тож було прийнято рішення мешканцями цього будинку перекрити кран і якось цю проблему вирішувати, - каже Данилюк.

Аби вирішити проблему — обидві сторони зверталися до підприємства «Калинівкаводоканал». Ті пропонують, або відремонтувати систему в наявному будинку, або прокласти новий трубопровід. Для цього потрібна згода всіх мешканців.

Фінансувати такі роботи має міська ОТГ, бо свердловина — в їхній власності. Голова громади Анатолій Шамалюк, телефоном сказав, що оскільки мережі “Водоканалу” належать районній раді, вона і має вирішувати цю проблему.

Поки чиновники вирішують — хто має владнати проблему, — мешканці 10 будинків носять воду від криниць. Утім, пити її не можна, бо та не відповідає санітарним нормам.