"Яблуко розбрату" у Бару: чому місцеві депутати не підтримують грантовий проєкт

12:58, 5 вер. 2019
 

Близько 300 підписів за 3 дні голодування зібрав мер Бару. Від вівторка Артур Цицюрський у відпустці за власних рахунок. Одиночну акцію протесту розпочав, через небажання місцевих депутатів підтримати «Яблуневий шлях». Гроші на реалізацію цього туристично-виробничого проекту часково надає Євросоюз. Сума для Барської ОТГ становить 147 тис. євро.Трохи більше 34 тисяч євро має дати місцева громада.

- Гроші, які сьогодні прийшли на міську раду, які можуть сьогодні просто пропасти. А ми втратимо репутацію - як громада благонадійна, яка писала проєкт, яка добивалася, яка отримала ці кошти. Ми матимемо приміщення, матимемо офіс, матимемо розсадник. І там не має таких умов, що ми маємо десятки років тільки ось так робити. Там руки розв’язані, — говорить Артур Цицюрський — Барський міський голова.

З 26 депутатів Барської міськради «за» - 11 депутатів. Решта — не бачать доцільності у створенні "яблуневого кластера".

- Просто сіли й порахували, що дане питання ляже тягарем на наш бюджет. І ми не можемо собі дозволити утримувати кав’ярню і садочок невеликий — і платити 10-15 людям зарплату з місцевого бюджету. Те, що нам пропонує «яблуневий кластер» реалізація, — говорить Аркадій Медведський — депутат барської міськради.

Проєкт «Яблуневий кластер» дозволить місту приймати більше туристів, — поясню мер Бару. Вони планують проводити фестивалі, облаштувати дегустаційний офіс старовинних сортів яблук, яблуневу ванну та плодовий розсадник. На реалізацію цього всього Євросоюз виділив 147 тис.євро. Трохи більш як 34 тисяч євро має дати барська ОТГ. Аби розпочати роботу — депутати повинні підтримати це рішення.

Реалізувати проєкт «яблуневий кластер» у Барській та Северинівській ОТГ мають до 2020-го року.