Акція протесту у Вінниці: її учасники хочуть прозорого конкурсу на посаду голови ОДА

13:03, 23 сер. 2019
 
Акція протесту у Вінниці: її учасники хочуть прозорого конкурсу на посаду голови ОДА

Прапор України, два плакати й близько двох десятків мітингувальників. Сьогодні у Вінниці під стінами облдержадміністрації відбулася акція протесту.

На одному з плакатів напис «Вимагаємо прозорого конкурсу на посаду голови ОДА», на іншому - «Президенте почуй-ТЕ громаду Вінниччини».

За словами Петра Гандурського — одного з ініціаторів акції — вінничани зібралися, бо хочуть прозорого конкурсу на посаду голови ОДА. На цю посаду Президент запропонув Владислава Скальського.

- Ми звернулися до Президента. Я зачитав це звернення з пропозицією призупинити його рішення про призначення голови ОДА. Висунути декілька кандидатур, їх обговорити і тільки після рішення громади — це призначення має бути. Ми будемо боротися до того часу, поки це рішення не буде прийнято. Будемо проводити акції, будемо їздити до адміністрації Президента, - каже Гандурський.

- Ті самі люди рвуться до влади, Гройсмана люди. Він буде робити те, що йому скаже Гройсман, — говорить інший учасник акції Олександр Сапсай.

Зв’язатися зі Скальським кореспондентам Суспільного не вдалося. За словами його прессекретарки - він у відпустці до 30 серпня. Перебуває за кордоном.

Нагадаємо, 21 серпня Кабмін на засіданні уряду погодив кандидатуру Владислава Скальського на посаду голови ОДА. Нині він обіймає посаду заступника вінницького міського голови.

За процедурою, після схвалення кабміну, глава держави мав підписати відповідне розпорядження. На офіційному сайті Президента такого поки немає.