Військова диригентка Уляна Созанська про вибір служити в ЗСУ та про брата — воїна на псевдо “Рагнар”

30 бер. 19:00


Уляна Созанська — стала першою жінкою в Україні на посаді військового диригента ЗСУ. Вона очолює військовий оркестр Повітряних Сил у Вінниці. Втім, вирішила змінити паличку на зброю та поповнити лави десантно-штурмових військ. У майбутньому планує перевестися до підрозділу, де служив її загиблий брат Олександр Созанський — командир роти 1-го батальйону роти вогневої підтримки на псевдо "Рагнар".

Він з 2014 року захищав Україну від окупантів. На фронт пішов добровольцем у складі батальйону "Золоті ворота", а згодом у добровольчому корпусі "Правий Сектор". З 2018-го служив у десантних військах. Під час повномасштабного російського вторгнення очолював роту вогневої підтримки 1 батальйону 80-ї ОДШБр. Його підрозділ Heavy Weapons Company брав участь у запеклих боях в Соледарі, Вознесенську, Лисичанську, прикритті форсування Сіверського Донця, контрнаступальній операції на Харківщині та звільненні Ізюму. Капітан Созанський також започаткував у своєму підрозділі військову братерську традицію challenge coin, яка згуртувала воїнів-десантників у приналежності до великої мети — звільненні своєї землі.

Загинув "Рагнар" 17 лютого 2023-го поблизу Бахмута. Поряд з його авто розірвалася міна. Наступного дня Уляна підписала артилерійський снаряд до "Граду" — "За RAGNARA!".

Олександр Созанський відзначений бойовою нагородою Головнокомандувача "Хрест Хоробрих" та орденом "За мужність" III ступеня. Він був відважним воїном та командиром, розповідає Уляна Созанська.

 

Інші випуски
Більше відео