Досягнення, виклики та найкращі матеріали — команда регіонального мовлення Суспільного підбила підсумки року

Досягнення, виклики та найкращі матеріали — команда регіонального мовлення Суспільного підбила підсумки року

30 гру. 2020

28 січня у традиційному для цього року Zoom-форматі відбулася зустріч керівників регіонального мовлення Суспільного із членами правління й колегами з центральної дирекції. У підбитті підсумків року роботи регіональних філій UA: Суспільне мовлення з телецентру «Олівець» у Києві взяли участь голова правління Суспільного Зураб Аласанія, члени правління Микола Чернотицький і Дмитро Хоркін, генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей, генеральний продюсер інформаційного мовлення Федір Скрипник, генеральна продюсерка цифрових платформ Тетяна Кисельчук, директорка з управління персоналом Вікторія Сидоренко та директор з регіонального розвитку Михайло Шматов, а з регіональних офісів Суспільного в усіх регіонах включалися команди продюсерів, менеджерів і шефредакторів новин філій.

Читайте також: Суспільне оголосило мистецький конкурс на 10 млн грн

Команди ділилися головними досягненнями й викликами цього року, найкращими матеріалами: коли Суспільний мовник ставав ексклюзивним джерелом новин з місця подій, коли надавав перевірену зважену інформацію у кризових ситуаціях, коли розповідав про проблеми та перемоги жителів різних регіонів.

Голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія зазначив, що за ці 4 роки становлення Суспільного мовника найбільш разюче змінилися регіональні офіси.

«Ми бачимо ці результати. Головним досягненням за ці роки є люди. Це саме ви, — звернувся Зураб Аласанія до регіональних команд. — Ви всі різні, але головне, що нас об’єднує, — це моральний компас. Зараз склад компанії такий, який дозволяє мені сказати — цей проєкт житиме. Точку неповернення пройдено. Суспільне відбулося. Нехай воно ще не таке впливове, як хотілося б, але ви це зробили. Ваше і наше завдання сьогодні — шукати й надавати імпульс для розвитку діамантам, скарбам, які ми бачимо у регіонах. Мовник ітиме саме цим шляхом — етичним, моральним, правильним. Далі нас чекає боротьба за свої досягнення»

Член правління, відповідальний за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток, Микола Чернотицький відзначив, що у 2020 році для компанії, і регіональних команд зокрема, було багато несподіванок, які, однак, команда змогла використати як можливості.

«Цього року у нас було багато дискусій — і це добре для вибудування сильної команди. Суспільне — це одна з небагатьох реформ у нашій державі, які продовжують впроваджуватися. Ми маємо максимально зберегти обраний вектор розвитку», — сказав Микола Чернотицький.

Член правління, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін подякував регіональним командам радіо за зразкову роботу під час виборчої кампанії, оскільки Суспільне не отримало жодного звинувачення у джинсі чи порушенні виборчого законодавства.

«У наступному році маємо посилити наше представництво у прикордонних регіонах. Ми маємо активніше використовувати міжплатформове кроспромо: між радіо, телебаченням і цифровими платформами. Синергія допоможе нам стати сильнішими й упізнаванішими», — зазначив Дмитро Хоркін.

Генпродюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник відзначив, що у 2020-му новинарі навчилися працювати дистанційно і навіть більш злагоджено (запущена спільна із суспільно-політичним напрямом інформаційна година).

«Ми посилили співпрацю між нашими платформами, між філіями, регіонами й центральним офісом. Завдяки нашій злагодженій роботі рейтинги новин покращилися, ми перевиконуємо план. У цілому ми можемо дозволити собі сказати: новини відпрацювали рік класно. Дякую всім!», — підсумував Федір Скрипник.

Генпродюсерка цифрових платформ Тетяна Кисельчук оцінила результати у діджиталі як вибухові. 

«Регіональні команди в цьому році в діджиталі створили диво. Результатів за рік — як за три. Те, як ми вистрілили — шалено. Цьогоріч ми з’явилися на професійній мапі. Наступного року наше завдання — потрапити у всі топи», — сказала Тетяна Кисельчук.

Директор з регіонального розвитку UA: Суспільне мовлення Михайло Шматов відзначив, що попри недофінансування, для філій закупили техніки на понад 3,6 млн грн. Також 2020 року філіями було виготовлено творчих проєктів програми «Створюй із Суспільним» на загальну суму понад 6 мільйонів гривень (не враховуючи проєктів UA: КРИМ і UA: КИЇВ), що на 77,4% більше в порівнянні з 2019 роком. 

Генпродюсерка регіонального мовлення Марія Фрей підсумувала усі здобутки команди регіонального мовлення, а також ті перешкоди, всупереч яким це все відбулося. 

«Регіональне мовлення у 2020 році має багато перемог: це і якісне висвітлення виборчої кампанії, і виробництво унікальних проєктів на аутсорсі, злети в діджиталі, і моє улюблене — опис та фіксація робочих процесів, що є важливим для такої великої компанії, як наша. Але найбільша перемога — це те, що Суспільному довіряють, до нього дослухаються і з ним звіряють свій моральний компас. Тепер на нас ще більша відповідальність, яку треба виправдовувати й надалі», — поділилася Марія Фрей.

На 2021 рік команда регіонального мовлення запланувала виробництво локальних документальних фільмів, спеціальних проєктів та міжпрограмних матеріалів із залученням аутсорсу, а також закупівлю пізнавального та розважального контенту для аудиторії регіональних Суспільних мовників. Із II півріччя планується розпочати вимірювання рейтингів регіональних телеканалів Суспільного, що дозволить аналізувати, які програми викликають найбільший інтерес у глядачів, та покращувати сітку мовлення з урахуванням уподобань аудиторії. 

Завершувала зустріч директорка з персоналу Вікторія Сидоренко. Вона розповіла про плани з підвищення заробітних плат на Суспільному згідно з грейдинговою структурою оплати праці, розробленою спільно з міжнародною аудиторсько-консалтинговою компанією EY.

Нагадаємо, що починаючи з 2020 року філії Суспільного працюють як єдина міжрегіональна платформа, що передбачає три формати створення контенту: 1) «одні для всіх» — коли одна філія самостійно виробляє програмний продукт для спільної міжрегіональної платформи; 2) «усі для всіх» — коли всі філії разом створюють спільний програмний продукт; 3) «самі для себе» — коли кожна філія працює над власним продуктом.