«Земля, наближена до неба» — в ефірі UA: ВІННИЦЯ

«Земля, наближена до неба» — в ефірі UA: ВІННИЦЯ

9 лис. 2020

У четвер, 12 листопада, о 21:45 на UA: ВІННИЦЯ та всіх регіональних телеканалах Суспільного стартує проєкт про Закарпаття «Земля, наближена до неба». Це одна з 34 програм, відібраних торік на відкритому конкурсі ідей «Створюй із Суспільним», 20 із яких реалізують цієї осені.

Читайте також: «Буковинські загадки» покажуть усі регіональні філії Суспільного

«Головна ідея проєкту — показати найкращі туристичні практики Закарпаття й спростувати стереотипи про цей регіон. «Земля, наближена до неба» — це понад сорок локацій і тридцять експертів та знакових людей, — розповідає автор та ведучий проєкту Михайло Данканич. — Наша мета — вразити глядача, який живе з іншого боку Карпат, аби він, переглянувши цей проєкт, захотів приїхати на Закарпаття й відчути його колорит».

Зйомки проєкту розпочалися на початку серпня й тривають досі. Глядачі Суспільного побачать 12 випусків програми, кожен із яких присвячений одній із цікавинок Закарпаття. Серед них і старовинні замки, і виготовлення сирів, вина та кави, а також маловідомі для українського й іноземного туриста локації.

«За ці кілька місяців ми об’їздили Закарпаття вздовж і впоперек. Я вкотре переконався, що наш край — місце, де, хоч скільки б ти прожив, усе одно відкриєш для себе щось нове. У тому й фішка регіону: тут сила-силенна цікавих локацій. Не можу виокремити щось одне, проте, згадуючи зйомки, найбільш емоційним для мене було проїхатися верхи на буйволі», — каже Михайло Данканич.

Розповіді екскурсоводів і знавців краю, природа, ексклюзивні кадри з великих та малих виробництв Закарпаття зацікавлять телеглядачів Суспільного з усієї України, переконаний продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина.

«”Земля, наближена до неба” — особлива телемандрівка, яка допоможе відчути Закарпаття на дотик і смак. Це традиційні ремесла краю та локації, що захоплюють. Це масштабний проєкт, котрий не залишить байдужим жодного глядача Суспільного, хоч де б він був — у Львові, Дніпрі чи Києві», — зазначив Євген Тичина.

Нагадаємо, до 22 листопада триває відбір регіональних проєктів «Створюй із Суспільним». Подаватися на конкурс зі своєю ідеєю може кожен. Подробиці за посиланням.