UA: ВІННИЦЯ запрошує на «Практикум на Суспільному»

UA: ВІННИЦЯ запрошує на «Практикум на Суспільному»

31 жов. 2018

24-25 жовтня продюсер філії Суспільного UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський провів зустрічі зі студентами та викладачами вінницьких вишів.


Саме зараз триває відбір учасників на проект “Практикум на Суспільному”. Перша програма відбулась улітку 2018 року, студентів приймав Київ. Восени вирішили долучити до “Практикуму на Суспільному” й регіони. Суспільний мовник у Вінниці запрошує  студентів та випускників українських вишів, незалежно від спеціальності та напряму підготовки, здобути досвід роботи в медіа.

Учасники програми отримають можливість послухати лекції та пройти безкоштовні майстер-класи від експертів у медіасфері, попрацювати в команді UA: ВІННИЦЯ, зрозуміти особливості організації, планування та проведення телевізійних і радійних ефірів, спробувати себе у ролі журналістів, взяти участь у зйомках та записах програм.

Розпочнеться «Практикум на Суспільному» у листопаді й триватиме 2 місяці.

24 жовтня Віктор Мозалевський прочитав лекцію для студентів 2-4 курсів спеціальності “Журналістика” в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса. Темою розмови стало Суспільне мовлення в Україні та проект для молоді «Практикум на Суспільному».

Після презентації студенти ставили багато питань: чи є тиск на Суспільне і як в умовах недофінансування вдається працювати далі й реалізовувати нові проекти, чим відрізняється Суспільне від комерційних українських ЗМІ, як реагує Суспільне на чутливі для громади теми. Також цікавилися, що означає логотип UA:.
Не оминули в обговоренні й стандарти, за якими працює команда Суспільного мовника.

Коли розповідаєш студентам про журналістські стандарти, яких ми дотримуємось, вони кажуть: “А, це звичайні загальновідомі журналістські стандарти”. Я кажу: “Так. Тільки вони у нас діють.” - сказав продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський.

Окрім цього, представники UA: ВІННИЦЯ - продюсер Віктор Мозалевський та лінійний продюсер телебачення Світлана Бусілкова - взяли участь у конференції «Сучасний мас-медійний простір: реалії та перспективи», що відбулась у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського.

Доповідь доцентки кафедри телебачення та радіомовлення Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Ольги Гресько, темою якої був стан, розвиток і перспективи суспільного мовлення в Україні, викликала жваве обговорення учасників конференції. Виникла навіть дискусія щодо необхідності й правильності реформування колишніх ОДТРК. Викладачі запитували про зменшення обсягів трансляції, відсутність програм, які раніше виходили на ОДТРК, чому Суспільне не показало швидких результатів у виробництві нового контенту.

До діалогу долучився продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський. Він розповів, як відбувається реформа у Вінницькій філії, окреслив виклики, що стоять перед Суспільним, у яких непростих умовах працює команда мовника й чому довіра важливіша за рейтинги.

Під час розмови зі студентами вишу говорили про редакційну політику й журналістські стандарти. Присутніх цікавило, хто є власником Суспільного мовлення, звідки його фінансують, як приєднатися до команди Суспільного?

“Я переконався: молодь знає, що таке Суспільне й повністю поділяє його цінності. Не розуміють, чому не виконується Закон, і ми не отримуємо належного фінансування. Запитували про виробництво молодіжного контенту та хочуть ширшого представлення на цифрових платформах. А зважаючи на те, як відреагували на заклик пройти “Практикум на Суспільному”, зрозуміло — у суспільного мовника є майбутнє”, - розповів Володимир Мозалевський.

“Практикум на Суспільному” дасть можливість перевірити себе, зрозуміти тонкощі професії, набути потрібних для самореалізації навичок і вмінь.

Андрій Дулецький, студент 2 курсу ДонНу, вважає, що “Практикум на Суспільному” - це можливість висловити себе, свою соціальну позицію і попрацювати на результат.

“Незаангажовані, не належать приватному власнику, подають суспільно-важливу інформацію. Мені буде цікаво попрацювати у такій команді”, - поділилася враженнями студентка ДонНУ Анастасія.

Нагадаємо, це вже вдруге Суспільне мовлення України запрошує молодь
стати учасником програми “Практикум на Суспільному”. На участь у першому “Практикумі” заявки подали 188 студентів. Відбір пройшли — 41. Успішно завершили програму - 33, а п’ятеро стали співробітниками Суспільного.