Подорожуємо Вінниччиною з «Роздивись» — із 4 вересня на UA: ВІННИЦЯ

Подорожуємо Вінниччиною з «Роздивись» — із 4 вересня на UA: ВІННИЦЯ

1 вер. 2020

Із 4 вересня в на Суспільному Вінниччини стартує тревел-шоу «Роздивись». Програма стала однією з двадцяти відібраних на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» восени 2019 року. 

«Роздивись» транслюватимуть на UA: ВІННИЦЯ та інших регіональних телеканалах Суспільного. Прем’єрний випуск — цієї п’ятниці о 21:40. Загалом, буде 14 випусків проєкту по 13 хвилин кожен. 

Тревел-шоу побудоване на подорожах двох ведучих. На початку мандрівки вони обмінюються завданнями, які треба виконати у містах і селах області. На все команда має 10 годин, за виконанням задуманого стежить арбітр, саме його закадровий голос почують глядачі програми. 

«Це вже другий проєкт, що транслюватиметься в ефірі філії після перемоги у відкритих конкурсах. Минулого року ми розповідали аудиторії про історичні події та діяльність відомих особистостей у програмі «Нова енциклопедія Поділля», цього року покажемо тревел-шоу «Роздивись», — каже продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський. — Маємо історії про життя активних подолян, туристичні принади краю, розповімо про приклади соціально відповідальних задумів і рішень. Сподіваюсь, після перегляду програми у багатьох виникне бажання подорожувати вдома. А ще покажемо нашим сусідам чим живе Вінниччина».

Відео адаптоване для людей з вадами слуху. Всі серії «Роздивись» супроводжуються субтитрами. 

Виробництво забезпечує команда на чолі з Іриною Басенко. У подорожі Ірина вирушає зі співведучою та співавторкою проєкту Вітою Приймак.

«Найцікавіше - це пошук локацій та героїв, — розповідає Ірина Басенко. —  У області 27 районів та м. Вінниця, тож у кожному з них маємо знайти цікаві сюжети. Шукати героїв допомагають місцеві активісти. За час зйомок ми вже познайомилися з багатьма цікавими людьми. Виконуючи завдання ми навчилися ткати килими, керувати кіньми, пекти хліб і пироги, робити голубці, знайшли космічні кратери, скелі, яким 800 мільйонів років і сліди давнього Сарматського моря на теренах Вінниччини.  Люди в подільських містах і селах — щирі й відкриті, хочеться знімати про них цілі фільми».

 

Нагадаємо, упродовж цього року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, за якою всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа. А найцікавіші програми, рубрики та сюжети Суспільного у Вінниці можна дивитись на фейсбук-сторінці та ютуб-каналі,  найкращі фото шукайте в Instagram.