У ефірі UA: ВІННИЦЯ стартували інформаційні ролики про коронавірус та карантин

У ефірі UA: ВІННИЦЯ стартували інформаційні ролики про коронавірус та карантин

18 бер. 2020

Цього тижня в ефірі Суспільного Вінниччини стартували короткі інформаційні ролики про перебіг карантину у Вінницькій області. Ролики транслюють на платформах радіо і телебачення, також їх можна переглянути на ютуб-сторінці філії. Фахівці Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України та департаменту охорони здоров’я ОДА розповідають про ситуацію в області, кількість підозр, наявність тестів для перевірки зараження на COVID-19 та заходи безпеки, яких повинні дотримуватись вінничани.

«Ми, як Суспільний мовник, прагнемо зробити все можливе для надання повної та правдивої інформації про перебіг карантину у Вінницькій області, — каже продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський. — Щоб компетентно інформувати населення про ситуацію із розповсюдженням коронавірусу було ухвалено рішення виготовляти та транслювати відеоролики з коментарями фахівців. Щоденна інформація «з перших рук» спрямована на попередження паніки та формування розуміння адекватних способів реагування на загрози».

Творчі групи прямоефірних проєктів «Новий день» «Тема дня» та «З перших уст» також всебічно інформують населення про ситуацію з поширенням вірусу COVID-19 та залучають експертів для роз’яснення щодо карантинних заходів на підприємствах та установах області. Вже відбулись ефіри про зміни у роботі освітніх закладів, сервісних центрів, електронні соціальні послуги, пенсійне забезпечення.



Нагадаємо,  Кабінет Міністрів України оголосив з 12 березня по всій Україні карантинні заходи через поширення нового коронавірусу. На три тижні введено низку обмежень.