На UA: ВІННИЦЯ підготували тематичні ефіри до Дня Героїв Небесної Сотні

На UA: ВІННИЦЯ підготували тематичні ефіри до Дня Героїв Небесної Сотні

20 лют. 2020

Впродовж тижня в ефірі радіо і телебачення Суспільного Вінниччини транслювали тематичні програми до Дня Героїв Небесної Сотні. Саме 18-20 лютого 2014 у Києві, на Майдані, розстріляли протестувальників. Більше сотні людей загинуло, серед них вінничани Максим Шимко, Валерій Брезденюк та Леонід Полянський.


18 лютого про героя Небесної Сотні, жмеринчанина Валерія Брезденюка та виставку його робіт, що презентували у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї, глядачам ранкового проєкту «Новий день» розповіла донька художника Юлія Брезденюк.

Також у студії говорили з Артемом Михайловим, громадським активістом, першим сотником Вінницької сотні на Майдані у Києві. Він розповів про мітинг-реквієм, що відбудеться на знак пам’яті про розстріляних героїв Революції Гідності.

19 лютого у програмі «Тема дня» згадували 2013-14 роки, говорили про лютневі події у столиці та у Вінниці з учасниками Революції Гідності. Своїми спогадами поділились Вадим Шкільняк та Артем Михайлов.

20 лютого медик Майдану Юрій Козак у студії ранкового телевізійного проєкту  «Новий день» розповів про свою участь у протистоянні силовиків і протестувальників. Він разом з іншими медиками надавав допомогу пораненим.

В ефірі UA: Українське радіо Вінниця впродовж дня транслювали міжпрограмні ролики з віршами Світлани Бояркевич «Пам’ятай мене живим» та «Благаю, щоб закінчилась війна».

У ранковому радіоефірі 20 лютого волонтерка Юлія Щербань розповіла про акцію «Ангели пам’яті».

Про події Революції Гідності у програмі «Віч-на-віч» говорили з Артемом Михайловим.

21 лютого про важливість пам’яті та підтримку державою сімей героїв Небесної Сотні та тих, хто постраждав під час подій Революції Гідності слухачам програми «З перших уст» розповіла волонтерка Юлія Вотчер, активна учасниця та очевидиця подій на Майдані під час Революції Гідності.

Нагадаємо, програми Суспільного Вінниччини можна дивитись і слухати онлайн сайті UA: ВІННИЦЯ.