Про захмелілих водіїв, роботу вимірювачів TruCam та хабарі — у #Звітах_наживо на UA: ВІННИЦЯ

Про захмелілих водіїв, роботу вимірювачів TruCam та хабарі — у #Звітах_наживо на UA: ВІННИЦЯ

1 лис. 2019

31 жовтня на UA: ВІННИЦЯ, у проєкті #Звіти_наживо, звітував Олександр Гаркавюк - заступник начальника управління патрульної поліції у Вінницькій області. Впродовж 52 хвилин говорили про аварійність на дорогах Вінниччини, ефективність роботи лазерних вимірювачів швидкості TruCam на дорогах державного значення М-12 та М -21 та керування авто у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Топ-темою розмови стало керування автомобілем після вживання алкоголю. У 2018 році це стало причиною 351 ДТП в області, а з початку 2019 року  у Вінниці було затримано майже 2,5 тисячі нетверезих водіїв.

«Якщо порівнювати з минулим роком, водіїв, які кермували автівкою в стані алкогольного сп’яніння було 55 %, наркотичного - 45%. Вже цьогоріч статистика разюче змінилася навпаки: збільшилася кількість водіїв, що сідають за кермо після вживання наркотиків — таких тепер фіксуємо 55%» - розповів Олександр Гаркавюк.

Статистика свідчить, що за 9 місяців 2019 року у Вінницькій області було виявлено та затримано 960 водіїв, які перебували в стані наркотичного сп’яніння. У 2018 році таких випадків було зафіксовано 1100.

У студії #Звітів_наживо говорили й про те чи є статистика спроб дати патрульним хабара. За словами Олександра Гаркавюка, така статистика ведеться і всі факти зареєстровано та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У 2019 році задокументовано 23 таких спроби.

Присутні в студії експерти ставили питання про нововведення в чинному законодавстві. Зокрема, журналістка UA:Українське радіо Ірина Басенко, запитала про використання дитячих автокрісел та штрафи у разі їх відсутності. А Володимир Затайдух, керівник ГО «Дорожній контроль Вінниця» цікавився резонансними ДТП за участі посадовців та розслідуванням цих справ.

Також ведуча озвучила Олександру Гаркавюку питання від підписників фейсбук-сторінки UA: ВІННИЦЯ, одне з них стосувалося проблеми ставлення водіїв до спецавто, наприклад, до швидких чи пожежних машин. Заступник начальника управління патрульної поліції у Вінницькій області повідомив, що в регіоні регулярно здійснюються рейди супроводу та спільні відпрацювання з різними профільними службами, задля того, щоб водії не блокували та поступалися дорогою спецтранспорту.

Відео програми #Звіти_наживо можна переглянути на сайті UA: ВІННИЦЯ  та на офіційних сторінках філії у Youtube та Facebook.

Нагадаємо, #Звіти_наживо - це загальнонаціональний проєкт UA: Суспільне мовлення і Громадського руху ЧЕСНО. Головними завданнями якого є аналіз діяльності місцевої влади у прямому ефірі регіональних філій Суспільного.