Виїзна студія UA: ВІННИЦЯ мовила з AIR ГогольFEST

Виїзна студія UA: ВІННИЦЯ мовила з AIR ГогольFEST

22 жов. 2019

1820 жовтня у Вінниці пройшов Міжнародний міждисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва AIR ГогольFEST. Упродовж трьох днів відбулося майже 100 подій, які зібрали 13 000 відвідувачів. Регіональна філія Суспільного UA: ВІННИЦЯ вже вдруге стала інформаційним партнером заходу.

«Цього року UA: ВІННИЦЯ знову долучилася до інформаційної підтримки AIR ГогольFEST, — розповідає продюсер філії Віктор Мозалевський. — Ми мали змогу запропонувати глядачам подію, яка розширює горизонти та записати інтерв’ю, що можуть стати поштовхом до виходу з інформаційної бульбашки. Сподіваюся, почута інформація спонукатиме до дії чи просто змусить задуматися про світ і про себе в цьому світі, стати частиною активної української спільноти».

«Мені здається, що Вінниця спрагла до таких подій. У Вінниці дуже крута команда, яка рухає ГогольFEST, допомагає формувати новий культурний ландшафт, новий змістовний простір. Бо як ми можемо комунікувати зі світом, якщо не знаємо, що таке Україна? Ми придумали ГогольFEST, щоб сформувати простір соборності держави, історію, коли ти почуваєш гідність, повагу одне до одного, можеш творити на одній хвилі», — прокоментував засновник ГогольFEST режисер Влад Троїцький.

На фестивалі у Вінниці працювали кореспонденти новин та виїзна студія UA: ВІННИЦЯ. Команда провела радіомарафон наживо й записала інтерв’ю для 6 випусків проєкту «Щоденник AIR ГогольFEST», який транслюватимуть у межах ранкової програми з 22 жовтня.

Журналісти Вінницької філії Суспільного поспілкувалися із засновником фестивалю режисером Владом Троїцьким, директором ГогольFEST Максимом Демським, а також кураторами програм та учасниками й творцями проєктів.

Інтерв’ю транслювали на фейсбук-сторінці UA: ВІННИЦЯ наживо.

«Дякую команді Суспільного за те, що інформаційно підтримали фестиваль, — сказала комунікаційниця AIR ГогольFEST Ганна Матвіїшина. — Особлива подяка колегам з UA: ВІННИЦЯ за відкритість до співпраці й професійність. Для того щоб фестиваль у Вінниці мав продовження, потрібна наша спільна праця. Команда ГогольFEST високо цінує підтримку Суспільного мовника».

За словами Влада Троїцького, ГогольFEST розширить свою географію: фестивалі відбудуться в семи містах України, серед яких Одеса, Ужгород, Херсон і Рівне.

Нагадаємо, Міжнародний міждисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва ГогольFEST став переможцем престижної європейської премії EFFE Awards 2019-2020 і потрапив до топ-5 фестивалів Європи.

 

Фотографували Анастасія Мантач та Артем Галкін

 

AIR ГогольFEST у Вінниці відбувся за підтримки Українського культурного фонду, БФ «Подільська громада» та Вінницької міської ради.