Суспільне розбудовує FM-мережу радіо

Суспільне розбудовує FM-мережу радіо

10 жов. 2019

Сьогодні, 10 жовтня, за результатами конкурсу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Суспільне радіо отримало рекордну за останні роки кількість FM-частот. Тепер UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь та UA: Радіо Культура мовитимуть ще на 87 FM-частотах. Серед них - дві нові частоти у Вінниці.

«На сьогодні ми побудували найпотужнішу радіомережу в Україні — інформаційну, суспільну», — заявив Сергій Костинський, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

На конкурсі Національної ради UA: Українське радіо отримало право на мовлення в Одесі — 91,4 FM, Івано-Франківську — 100,4 FM та Ужгороді — 107,2 FM. Загалом перший канал Суспільного радіо отримав 34 нові FM-частоти.

UA: Радіо Промінь мовитиме відтепер на FM-частотах у 38 містах у 22 областях країни. Зокрема, у Вінниці, Дніпрі, Маріуполі, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Білій Церкві, Кропивницькому, Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Тернополі, Харкові, Херсоні, Черкасах, Умані, Хмельницькому, Чернівцях, Чернігові та інших містах.

UA: Радіо Культура отримало національну мережу в 15 містах у 13 областях України. Третій канал Суспільного радіо стане доступним для FM-слухачів у Вінниці — 100,9 FM; Ковелі — 88,1 FM; Дніпрі — 88,1 FM; Житомирі — 90,6 FM; Бердянську — 90,1 FM; Запоріжжі — 87,8 FM; Кропивницькому — 91,8 FM; Львові — 103,9 FM; Миколаєві — 100,1 FM; Кременчуці — 99,6 FM; Полтаві — 89,5 FM; Херсоні — 105,6 FM, а також у містах — Зміїв (103,3 FM); Сміла (90,3 FM) й Ніжин (90,9 FM).

Голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія подякував Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за підтримку й зазначив, що розбудова потужної FM-мережі — один із ключових пунктів стратегії мовника щодо поширення контенту.

«Суспільне радіо має бути легко доступним усім слухачам. Потужна FM-мережа для цього є ключовою та стратегічно важливою умовою. Сьогоднішні результати конкурсу на частоти дають змогу Суспільному справді охопити своїм радіомовленням усю країну. Ми вдячні Нацраді за таку підтримку. Разом ми розбудовуємо та посилюємо інформаційний простір України», — зазначив Зураб Аласанія.

Нагадаємо, UA: Українське радіо Вінниця можна слухати онлайн на сайті UA: ВІННИЦЯ. Прямі радіоефіри зі студії Суспільного Вінниччини переглядати можна на фейсбук-сторінці.