У ефірі UA: ВІННИЦЯ стартує програма «Нова енциклопедія Поділля»

У ефірі UA: ВІННИЦЯ стартує програма «Нова енциклопедія Поділля»

1 жов. 2019

З 5 жовтня  в ефірі телеканалу UA: ВІННИЦЯ з’явиться «Нова енциклопедія Поділля». Програма стала однією з п’яти переможців першої хвилі пітчингу для проєктів, що подавались від філій Суспільного. Заплановано 12 п’ятихвилинних випусків, що з’являтимуться в ефірі UA: ВІННИЦЯ у слоті нових програм вихідного дня —  у суботу о 9.40, з повтором у неділю о 15.50.

У серіях «Нової енциклопедії Поділля» розповідається про те, чим жив край, про що забули і про що пам’ятають подоляни —  історію, традиції, героїв та антигероїв, географію, науки тощо.

«Це освітній проєкт, що дає можливість під іншим кутом подивитись на історію Поділля, —  розповідає продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський. —  Він може бути цікавим не тільки вінничанам, бо часто історичні постаті чи події, про які розповідають серії «Нової енциклопедії Поділля», мали вплив на всю історію України. На мою думку, 12 серій для такого пласту інформації мало — тому хотів би, щоб проєкт мав продовження».

«Поділля не держава, не нація  — це люди у просторі та часі.  Ми шукаємо все, що може зацікавити допитливого глядача стосовно розуміння території та людей, які тут мешкали чи мешкають. Ми не розповідаємо про персон, які живуть нині. Ми не даємо власних оцінок. Ми посилаємося на джерела, підкреслюючи, коли є потреба, їхню суперечливість, неоднозначність чи невідповідність іншим джерелам», —  так описує проєкт його автор Андрій Орленко.

Нагадаємо, відбір проєктів  проходив у три етапи. На розгляд надійшло понад 200 проєктів, із яких було відібрано 156. Від Вінницької філії на пітчинг було подано 11 проєктів, до другого туру обрали 4. Переміг у відборі проєкт Андрія Орленка «Нова енциклопедія Поділля».