«Кожен українець має жити думками про війну», — Богдан Копчатов у інтерв’ю Суспільне Вінниця

«Кожен українець має жити думками про війну», — Богдан Копчатов у інтерв’ю Суспільне Вінниця

9 січ. 2024

Богдан Копчатов під час широкомасштабного вторгнення був на Кримському перешийку, потрапив в оточення і вивів підрозділ, згодом у Запорізькій області з побратимами попав у засідку — вдалося відбитись, але отримав важкі поранення. В інтерв’ю Суспільне Вінниця захисник розповів про події біля Чонгару, бій, в якому отримав 9 російських куль, теперішню свою роботу зі школярами і як треба готуватися суспільству, щоб гідно зустріти демобілізованих захисників. Такі інтерв’ю кореспонденти Суспільного записують для всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив» та ютуб-каналів філій. Читати інтерв’ю можна на сайті Суспільне Новини.

Читайте також: В пам’ять про Героя — поезія Максима «Далі» Кривцова на Суспільному

«Російські війська досить швидко окупували лівий берег Херсонщини, бо у них була велика кількість військ, перевага в авіації, артилерії, — розповідає Богдан Копчатов. — На мою думку, є два варіанти, чому не здетонувала вибухівка (на Чонгарі — ред.). Або це зайшли російські диверсанти й обрізали проводи, або під час артпідготовки російського наступу з вибухами артилерії порвало дроти».

Про своє поранення згадує: «Першу кулю я отримав у лікоть, і перестала працювати рука. Ще одна потрапила в стегно, перебила кістку, і я впав. Я як у блокбастері був: мене начиняли кулями, й в голову поранення я навіть не відчув. Про це дізнався тільки в госпіталі, коли мені дали телефон і я побачив нитки на лобі. У мене була лише одна думка (під час бою — ред.), що я прожив, як чоловік, і помираю, як чоловік, з автоматом в руці».

За словами Богдана Копчатова, кожна війна завершується перемовинами, але питання в тому, хто диктуватиме свої умови. Військовий каже, що за його відчуттями, у цій війні, на жаль, воюватимуть ще й його діти.

«Вважаю, що кожен адекватний українець має жити думками про війну», — каже захисник.

Про побратимів, дітей, та мобілізацію — дивіться у відео.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір Суспільне Вінниця можна дивитись і онлайн.  Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: