Документальне кіно японського режисера про роботу журналістів Суспільного під час війни — прем’єра в Україні

Документальне кіно японського режисера про роботу журналістів Суспільного під час війни — прем’єра в Україні

10 жов. 2023

10 жовтня о 22:00 дивіться на місцевих каналах Суспільного Мовлення (Суспільне Черкаси, Суспільне Вінниця, Суспільне Хмельницький, Суспільне Кропивницький та інші) прем’єру документального фільму «Висвітлюючи жахіття війни: українські журналісти з лінії фронту». Режисер —  Казукі Фуджівара з японського суспільного мовника NHK.

Інтерв’ю для документальної стрічки дали працівники й співробітниці Суспільного, які з початком повномасштабного вторгнення були вимушені реорганізувати своє життя й роботу. Вони розповіли японським колегам, як разом із сім’ями рятувалися від обстрілів, проте продовжували виконувати свою журналістську місію — розповідали світу про агресію росії в Україні. У стрічці — кадри та інтерв’ю відзняті навесні 2022 року. 

«Прем’єра документального кіно відбудеться для глядачів місцевих каналів Суспільного. Ми вдячні нашим колегам з Японії за увагу до війни в України та роботи журналістів Суспільного», — сказав Артем Шелковий, генпродюсер регіонального мовлення Суспільного. 

Читайте також: Ваша стійкість надихає, — Нікола Карім відвідала Суспільне

«Документальний фільм — про роботу журналістів під час війни, про те, як їм вдається доносити до глядачів правдиву інформацію про війну. Звісно, я обурений тим, що країна-агресор, окрім окупаційних дій, також погрожує Україні підірвати атомну станцію — що може вплинути на кілька поколінь місцевого  населення», — розповів режисер фільму Казукі Фуджівара в інтерв’ю Суспільному під час перебування в Україні. 

Онлайн дивитися місцеві телеканали Суспільного Мовлення можна на сайтах національної мережі. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір Суспільне Вінниця можна дивитись і онлайн.  Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: